×
×

فاکتورهای حیاتی در تاسیسات بیمارستان‌ها

  • کد نوشته: 1049
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • 20 بازدید
  • ۰
  • به گزارش نبض نیوز؛ پنل “فاکتورهای حیاتی در تاسیسات بیمارستان‌ها” با حضور محمد عرفان مشاور تاسیسات بیمارستان، محمد نظری مشاور تاسیسات بیمارستان، علیرضا طلوع مشاور تجهیزات بیمارستان و مهرنوش اسلامیه سرپرست فنی سوپرپایپ برگزار شد. تامین تجهیزات بیمارستانی در مرحله طراحی و ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی به گزارش نبض نیوز؛ علیرضا طلوع مشاور تجهیزات بیمارستان […]

    فاکتورهای حیاتی در تاسیسات بیمارستان‌ها
  • به گزارش نبض نیوز؛ پنل “فاکتورهای حیاتی در تاسیسات بیمارستان‌ها” با حضور محمد عرفان مشاور تاسیسات بیمارستان، محمد نظری مشاور تاسیسات بیمارستان، علیرضا طلوع مشاور تجهیزات بیمارستان و مهرنوش اسلامیه سرپرست فنی سوپرپایپ برگزار شد.

    تامین تجهیزات بیمارستانی در مرحله طراحی و ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی

    به گزارش نبض نیوز؛ علیرضا طلوع مشاور تجهیزات بیمارستان در پنل “فاکتورهای حیاتی در تاسیسات بیمارستان‌ها” اظهار داشت: در مرحله طراحی بیمارستان در کنار مهندسین مشاورین هستیم تا پیش نیاز تجهیزات مورد نیاز را اعلام کنیم تا متناسب با حجم، فرد و شرایط تجهیزات را تامین کنیم.

    وی ادامه داد: با گروه پزشکی مشورت می‌شود تا تجهیزات مورد نیاز را پیشنهاد دهیم؛ چراکه تجهیزات بیمارستانی خاص است. تامین تجهیزات بیمارستانی و معماری فضا در هم تنیده هستند، ۶ هزار قلم کالا در حوزه بیمارستانی وجود دارد.

    مشاور تجهیزات بیمارستان عنوان کرد: تجهیزات بیمارستانی قیمت بالایی دارد، تجهیرات مداوم و باکیفیت منجر به تشخیص و درمان بی‌وقفه می‌شود و باید دستگاه‌ها به درستی عمل کنند، از اینرو باید در طراحی حضور داشته باشیم و در ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی مستقر شویم تا طبق انتظار زیرساخت‌ها تامین شود.

    طلوع سپس در مورد تجهیزات جدید برای بیمارستان‌های قدیمی گفت: تکنولوژی‌های حوزه بیمارستانی دائم  به روز می‌شود، منتها در بیمارستان‌های قدیمی با مشکلات زیادی مواجه هستیم و جای خوشحالی است که سوپرپایپ تکنولوژی‌های جدیدی را به حوزه بیمارستانی معرفی می‌کند.

    تاسیسات بیمارستانی ملزم به رعایت الزامات بهداشتی است

    در ادامه این پنل محمد نظری رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسین مشاور ایلو با اشاره به تفاوت تاسیسات بیمارستانی از سایر ساختمان‌ها اظهار داشت: به‌لحاظ اینکه ساختمان بیمارستان‌ها از تنوع بسیاری برخوردار هستند بنابراین شرایط فیزیکی و محیطی آن نیز کاملا متفاوت از شرایط فیزیکی و محیطی سایر ساختمان‌هاست.

    وی با اشاره به لزوم دقت و تخصص در طراحی تاسیسات ساختمانی بیان کرد: زنده بودن تاسیسات ساختمان‌های بیمارستانی و پیشرفت‌های پزشکی الزاماتی را ایجاد می‌کند که از نظر الزامات بهداشتی به ویژه شرایط عفونی برخی بخش‌ها و حساسیت فضاهای جراحی و ریکاوری تا فضاهای پشتیبانی و غیره باید در هماهنگی با یکدیگر طراحی و اجرا شوند.

    رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسین مشاور ایلو گفت: با توجه به اینکه لوله‌کشی‌ها به عنوان شاهرگ حیاتی بیمارستان‌ها می‌باشند لذا برای نمونه در بحث لوله‌کشی‌های سرد و گرم و سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی هر کدام به تناسب کاربردهایشان الزاماتی وجود دارد و از این ‌جهت تاسیسات بیمارستانی قابل مقایسه با سایر سازه‌ها نیست.

    نظری افزود: مورد مهم دیگر در بخش تاسیسات بیمارستانی، موضوع موتورخانه تاسیسات است که جایگاه خاص خود را دارد، انتخاب چیلر، شرایط جوی محلی که بیمارستان در آن قرار دارد و غیره دارای اهمیت بسیار است که بتوان بدون نقص خدمات پزشکی را ارائه کرد.

    رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسین مشاور ایلو سپس با اشاره به لزوم توجه به مقررات ملی ساختمان در موضوع تاسیسات بیمارستانی تصریح کرد: رعایت مباحث مقررات ملی ساختمان که براساس قانون نظام مهندسی است در مورد بیمارستان‌ها با جدیت پیگیری می‌شود.

    نظری ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مباحث در تاسیسات ساختمانی موضوع لوله‌کشی‌ها و دستگاه‌های اکسیژن‌ساز است که الزامات خاص خود را دارد و در این راستا سوپرپایپ ابتکار عمل را به دست گرفته و با ابداع سیستم لوله‌کشی از کف توانسته بسیاری از مشکلات تاسیساتی در بیمارستان‌ها را مرتفع کند.

    وی افزود: استفاده از سیستم لوله‌کشی از کف، یک نگرش بسیار منطقی در بیمارستان‌هاست که در تمام دنیا یک امتیاز ویژه محسوب می‌شود و امید است با گسترش این موضوع بتوان به ایده بیمارستان‌های سبز نزدیک شویم که مهمترین مزیّت آن افزایش ایمنی و بهداشت و کاهش هزینه‌هاست.

    رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسین مشاور ایلو بیان کرد: شناخت فضاهای فیزیکی نکته مهمی در بحث تاسیسات ساختمانی است، متاسفانه در برخی بیمارستان‌ها جانمایی نامناسب اتاق جراحی و سرویس‌های بهداشتی، چالش‌های بسیار بزرگی را ایجاد کرده است.

    در نظر گرفتن “ضرایب عملکردی” در فرایند طراحی تاسیسات بیمارستانی ضروری است

    سپس محمد عرفان مشاور تاسیسات بیمارستانی با اشاره به دخل و تصرف تاسیسات بیمارستانی پس از اجرای تاسیسات ساختمانی اظهار داشت: در زمینه طراحی و اجرای تاسیسات بیمارستانی ۳ اصل مهم وجود دارد‌.

    وی ادامه داد: نخست موضوع طراحی بیمارستان است که باید به گونه‌ای طراحی شود که قابلیت انعطاف‌پذیری داشته باشد، دوم هر زمان بنا به دلایلی سیستمی از دور فعالیت خارج شد بتوان جایگزینی برای آن تعریف کرد.

    مشاور تاسیسات بیمارستانی سپس تصریح کرد: نکته دیگر در اجرای تاسیسات بیمارستانی، دقت در انتخاب مصالح است؛ چرا که تعویض سیستم، عملکرد بیمارستان را دچار وقفه می‌کند، برای نمونه برای وضعیت پایش سیستم‌های آبی، لوله‌های فلزی باید دارای مشخصات خاص شیمیایی آب باشد وگرنه دچار مشکلاتی چون پوسیدگی و گرفتگی می‌شود.

    عرفان با اشاره به اهمیت یکپارچه‌سازی طراحی ساختمان‌های بیمارستانی گفت: تاسیسات بیمارستانی تا لحظه پایان پروژه دائم در حال تغییر است، اما با این حال لازم است از همان ابتدای طراحی، موارد و الزامات مربوط به تجهیزات، ابعاد، میزان گرمایش و سرمایه و غیره مورد توجه قرار گیرد.

    وی گفت: هماهنگی بین گروه‌ها در طراحی بسیار مهم است، مدل طراحی باید به نحوی باشد که امکان جانمایی سیستم اضافی به مرور زمان وجود داشته باشد و به عبارتی ضرایب عملکردی مدنظر قرار گیرد که در واقع همان بحث انعطاف‌پذیری است.

    مزایای محصولات سوپرپایپ برای استفاده در تاسیسات بیمارستانی

    مهرنوش اسلامیه سرپرست فنی سوپرپایپ با اشاره به محصولات سوپرپایپ اظهار داشت: در بحث فاضلاب یا تاسیسات بیمارستانی، ونت‌های فاضلاب باعث فشار در شبکه می‌شود و برای اینکه بوهای نامطبوع و میکروب‌ها منتقل نشود سوپرپایت شیرهای سوپرپایپ ونت را تولید می‌کند که با حذف تعداد زیادی از ونت‌ها به کاهش هزینه‌ کمک می‌کند.

    وی ادامه داد: حلقه‌های آتش برای لوله‌های سبب می‌شود که آتش منتقل نشود، جنس مصالح باید به‌گونه‌ای باشد که آتش را انتقال ندهد و در زمینه عدم انتشار دود و مواد مذاب استاندارد داشته باشد.

    سرپرست فنی سوپرپایپ بیان کرد: سیستم‌های گرمایش کفی که سوپرپایپ دانش آن را دارد، از دیگر محصولات قابل استفاده در بیمارستان‌ها است؛ همچنین به وسیله نرم‌افزار سوپرپایپ کَد مشاوره می‌دهیم، چراکه استفاده از فن کویل ها به سبب جابجایی هوا و احتمال انتقال ویروس‌ها، مناسب فضای بیمارستانی نیست و بهتر است از سیستم‌های مبتنی بر روش تشعشعی استفاده شود تا جابجایی رخ ندهد.

    اسلامیه سپس گفت: نرم‌افزار کمک می‌کند تا مدل ها به شکل سه بعدی‌سازی برای کارفرمایان ارائه شود که تحت بیم کار می‌کند تا مشکلات ساخت کاهش یابد، همچنین نرم‌افزار تحلیل انجام می‌دهد و مشاور تاسیسات بدون محاسبه دستی می‌تواند به اطلاعات مفیدی دست پیدا کند.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *