×
×

کنترل حریق در ساختمان‌ها

  • کد نوشته: 1027
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • 27 بازدید
  • ۰
  • به گزارش نبض نیوز، پنل “کنترل حریق در ساختمان‌ها” با حضور سعید بختیاری رئیس بخش فناوری آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، کامران عبدولی معاون پیشگیری و حریق سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران و مجتبی پیرو سرپرست بازار محصول سیستم‌های فاضلابی سوپرپایپ برگزار شد. دولت ایمن‌سازی ساختمان‌های ناامن را از ساختمان‌های دولتی شروع […]

    کنترل حریق در ساختمان‌ها
  • به گزارش نبض نیوز، پنل “کنترل حریق در ساختمان‌ها” با حضور سعید بختیاری رئیس بخش فناوری آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، کامران عبدولی معاون پیشگیری و حریق سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران و مجتبی پیرو سرپرست بازار محصول سیستم‌های فاضلابی سوپرپایپ برگزار شد.

    دولت ایمن‌سازی ساختمان‌های ناامن را از ساختمان‌های دولتی شروع کند

    به گزارش نبض نیوز، سعید بختیاری رئیس بخش فناوری آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در پنل “کنترل حریق در ساختمان‌ها” با اشاره به نقش و جایگاه مرکز تحقیقات در بحث کنترل حریق اظهار داشت: متاسفانه آنچنان که بحث حریق در اروپا مورد توجه قرار دارد، در ایران مورد توجه قرار نگرفته و بیشتر رویکردها توجه به موضوع زلزله بوده است.

    وی بیان کرد: در اوایل دهه ۷۰ شمسی برای نخستین بار موضوع حریق در حوزه ساختمان‌‌سازی مورد توجه قرار گرفت و اولین موضوع برای ایمن‌سازی ساختمان‌ها بحث خروج از ساختمان از طریق راه‌های اضطراری در زمان حریق بود که در سال‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۹۳ با انتشار دو دستورالعمل و بعدها طی بازنگری‌ها در سال ۱۳۹۵ و بررسی ابعاد مختلف حریق با تکیه بر دانش فنی و فناوری‌های جدید، موضوعات جدیدی در بحث مقررات مطرح شد تا بتوان در زمان حادثه، از گسترش حریق جلوگیری کرد.

    رئیس بخش فناوری آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی سپس افزود: لازمه ایمن بودن ساختمان‌ها در نحوه طراحی تاسیسات و معماری‌ها و استفاده از محصولات باکیفیت با کمترین امکان اشتعال است، ضمن اینکه تمامی اجزا باید به صورت یکپارچه عمل کرده و تمام اجزای ساختمانی، تعبیه راه‌های خروج، مقاومت محصولات در برابر آتش، محافظت سازه در برابر آتش، نازک‌کاری باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

    بختیاری با تاکید بر اهمیت رعایت مقررات ملی و جلوگیری از حریق در ساختمان‌ها گفت: سازمان نظام مهندسی کشور مباحثی راجع به مقررات ملی ساختمان دارد که در ساختمان‌سازی باید از آن استفاده کرد، طراحی ایمن و یکپارچه تاسیسات ساختمانی به ویژه در پروژه‌های بلندمرتبه سبب افزایش راندمان و آسایش و آرامش بهره‌برداران است.

    وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه طول عمر ساختمان‌های موجود به قبل از ویرایش سوم مقررات ملی در سال ۹۵ برمی‌گردد، لذا باید موارد ایمن‌سازی به صورت جدی در مورد این ساختمان‌ها پیگیری شود، پیشنهاد این است ضمن اینکه دولت می‌تواند به مالکان این ساختمان‌ها تسهیلات ایمن‌سازی اعطا کند، به جهت فرهنگ‌سازی، اقدامات ایمن‌سازی را از ساختمان‌های دولتی و حاکمیتی شروع کند.

    تجهیرات اجاره‌ای آتش‌نشانی تهدید جدی برای ایمنی ساختمان است

    در ادامه این پنل کامران عبدولی معاون پیشگیری و حریق سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی اظهار داشت: پیشگیری اهمیت زیادی دارد و موضوعات حریق از سال ۷۵ از نگاه دستگاه‌هایی مثل آتش‌نشانی و مرکز تحقیقات جدی گرفته شد ولی در اجرا مشکلاتی بروز کرد. البته سازمان آتش‌نشانی چه در بحث پیشگیری و چه عملیات چالش‌هایی دارد و به صورت هفتگی مباحث به مرکز تحقیقات انتقال داده می‌شود تا در ویرایش بعدی لحاظ شود.

    وی ادامه داد: سازمان آتش‌نشانی سعی کرده ضوابطی اجرایی مه وضع می‌کند مطابق مقررات ملی ساختمان باشد، در حالی که شهرداری‌ها بخشنامه‌هایی دارند و جایی که با شهرداری ها تناقض داریم مربوط به مقرراتی است که رعایت نمی کنند، ولی ما عینا همچون مقررات ملی ساختمان عمل می‌کنیم، در کنار آن شرکت‌هایی به عنوان مشاور یا مجری و تولیدکننده با توجه به نیاز به سیستم اطفا حریق و مقاوم سازی موضوع تایید مصالح و تجهیزات را انجام می‌دهند.

    معاون پیشگیری و حریق سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران گفت: قبل از آن مردم به بیراهه می رفتند و به موضوع آتش‌نشانی خیلی ورود نشده بود؛ ضمن اینکه ضعف نظارت وجود دارد، در ساختمان‌های جدید قدری این ضوابط رعایت می‌شود، در آینده امیدوار هستیم حداقل در سازمان های مهم و بلند مرتبه ساختمان ناایمن ساخته نشود.

    عبدولی تصریح کرد: تفکر عمومی این است که ساختمان‌های بالای ۵ طبقه باید این ضوابط را رعایت کند، در حالی که طبق قوانین برای هر ساختمانی حتی یک طبقه الزامی است. در ساختمان‌های جدید از شهرداری‌ها انتظار می‌رود که سیستم اطفا و موارد مربوط به آتش‌نشانی الزام‌آور باشد.

    وی با بیان اینکه بیشترین تلفات و خسارت در ساختمان‌های ۵ طبقه است، گفت: در ساختمان‌هایی که طبق کنترل آتش‌نشانی هست، مشکلی وجود ندارد و طبق آمار طی ۱۳ سال گذشته در ۴۰ هزار واحد ساختمانی که تاییدیه آتش‌نشانی گرفتند، تلفاتی نبوده و خسارت مالی جدی نیز ایجاد نشده است.

    معاون پیشگیری و حریق سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران با بیان اینکه مردم بیشتر در ملاقات های مردمی اظهار بی‌اطلاعی از این ضوابط می‌کنند، افزود: سازمان آتش‌نشانی در زمین های جدید الاحداث وقتی نقشه‌ می‌آید، بررسی تهویه، ضابطه خروج، زیرزمین، میانبرها، نماها، دسترسی خودروهای آتش‌نشانی، کاربری و سیستم اعلام حریق و اطفا حریق را مطابق ضوابط بررسی می‌کنند و جاهایی که نمی‌تواند پوشش دهد به استاندارهای بین‌المللی ارجاع داده می‌شود.

    عبدولی تصریح کرد: آیین‌نامه‌ها در سایت مشخص شده و از شرکت‌هایی که صلاحیت دارند استفاده می‌شود، همچنین از اقلامی که مورد تایید شهرداری ها هستند، باید استفاده شود، در این زمینه بیش از ۳۰۰ شرکت در قالب مجری، تولیدکننده و واردکننده و ۳ هزار قلم تجهیزات مشخص شده است‌.

    وی ادامه داد: مشاورین نیز باید دوره‌های خاص مشترک آتش‌نشانی و مرکز تحقیقات را گذرانده باشند و در کمیته‌ای متشکل از استاندارد، صمت، شورای شهر و آتش‌نشانی و اصناف تعیین صلاحیت می‌شوند، آیین نامه تخلفات مشخص شده و با شرکت‌های متخلف برخورد می کنیم.

    معاون پیشگیری و حریق سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران خاطرنشان کرد: اصالت کالاها بررسی و مستندسازی می‌شود، اصل قضیه این است که بعد از مرحله تایید آتش‌نشانی، ساختمان رها می‌شود. تجهیرات یا فراموش و یا جمع آوری می شود و می فروشند یا اجاره می‌دهند و تجهیزات اجاره‌ای در سایت دیوار موجود است، در حالی که باید فرهنگ‌سازی شود.

    ایمنی و آسایش ساکنان ساختمان‌ها اولویت نخست تاسیسات

    مجتبی پیرو سرپرست بازار محصول سیستم‌های فاضلابی سوپرپایپ با اشاره به اهمیت بحث حریق در تولید محصولات اظهار داشت: در سوپرپایپ تلاش شده که در کنار بحث تکنولوژی، موضوع کیفیت، ایمنی و  آسایش بهره‌‌برداران به طور اساسی مورد توجه قرار گیرد.

    وی بیان کرد: در تولید محصولات سعی شده است به ۳ عامل انتقال آتش، دود و موادمذابی که در هنگام حریق می‌تواند برای انسان آسیب‌زا باشد توجه شود.

    سرپرست بازار محصول سیستم‌های فاضلابی سوپرپایپ گفت: در سوپرپایپ سعی شده با طراحی سیستم‌های از کف و نوع متریال مصرفی، موضوع ایمن‌سازی ساختمان‌ها را دستورکار جدی قرار دهیم‌.

    پیرو افزود: محصولات سوپرپایپ گرید B1 را دارد یعنی محصولات ضمن برخورداری از ظرفیت کُندسوز سیستم فاضلاب، مقاوم بوده و به دلیل عدم استفاده از مواد قابل اشتعال در آن‌ها مانع از انتقال آتش می‌شوند، همچنین این محصولات حین حریق، برخلاف pvc مواد سمی ساطع نمی‌کند.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *