به گزارش نبض نیوز؛ پنل “یکپارچهسازی طراحی ساختمان” با حضور پرویز توکلی مشاور عالی تاسیسات تالیپارک و فاطمه عبدالکریم مسئول فنی سوپرپایپ برگزار شد.
برای یکپارچگی طراحی از نرمافزار سوپرپایپ کَد استفاده کنید
به گزارش نبض نیوز؛ پرویز توکلی مشاور عالی تاسیسات تالیپارک در پنل “یکپارچهسازی طراحی ساختمان” با اشاره به اهمیت طراحی اظهار داشت: مقوله طراحی در ایران مظلوم واقع شده و هزینه طراحی بسیار ناچیز و کمتر از ۲ تا ۳ درصد هزینه ساختمان را به خود اختصاص میدهد، در حالی که در کشورهای پیشرفته این هزینه ۱۲ تا ۱۳ درصد است.
وی ادامه داد: وقتی عدد طراحی قابل توجه باشد، طراحی کامل، دقیق و با قابلیت اجرایی است، در حالی که در کشور ما در بسیاری پروژهها، نقشه اولیه با آنچه اجرا میشود، قرابت ندارد.
مشاور عالی تاسیسات تالیپارک با اشاره به اهمیت یکپارچگی طراحی عنوان کرد: در پروژهها بیشتر به سازه و معماری توجه میشود، بعد تاسیسات مورد توجه قرار میگیرد؛ در بسیاری پروژهها ابتدا داکت تاسیساتی در نظر گرفته میشود و با مشاور تاسیسات مشورت صورت نمیگیرد که این امر باعث بروز مشکلات مختلفی میشود.
توکلی سپس با اشاره به مراحل کار در تالی پارک گفت: در مرحله اول محل انشعابات آب، برق، گاز و غیره باید مشخص شود تا طراحی بر اساس آن صورت گیرد، مرحله دوم آتلیه طراحی است که باید هماهنگی صورت گیرد، مرحله سوم طراحی سیستم بیم است که طراحیها سه بعدی میشود.
وی تاکید کرد: نباید به شکل جزیره ای کار کرد، به علاوه نباید در ساختمان اولویت خط کشی شده گذاشت، چراکه معماری، سازه و تاسیسات اهمیت دارد. جزئیات طراحی نیز باید مورد توجه قرار میگیرد تا در اجرا مشکلی پیش نیاید.
توکلی با بیان اینکه در اجرا ممکن است انحرافاتی وجود داشته باشد، افزود: برای رفع این مشکل یکی از کارهایی که انجام میدهیم و به سازندگان توصیه میکنیم این است که نقشهبردار مستقر وجود داشته باشد تا مدل ها به روز شود، در نرمافزار رویت مدلسازی به این شکل است که تمام متره از نرم افزار گرفته میشود تا با دقت بالا در اجرا خیالمان راحت باشد.
مشاور عالی تاسیسات تالیپارک خاطرنشان کرد: یکی از خلأهای تاسیسات در ایران نبود نرمافزار جامع، بومی و ایرانی بود و طراحیها بر اساس نرمافزار آمریکایی صورت میگرفت که با تجهیزات ما همخوانی نداشت و یکی از اقدامات مهم سوپرپایپ، ایجاد نرمافزار سوپرپایپ کَد است که همه نیازها را پوشش میدهد و به مشاوران تاسیسات توصیه می کنم که از این نرمافزار استفاده کنند.
توکلی اظهار داشت: تمام پروژههایی که در ۳۰ سال گذشته درگیر بودم دو نقشهای بوده که یک نقشه ابتدایی و ساده برای جواز و طی مراحل اداری و یک نقشه واقعی جهت اجرا بود که این امر برای سازندگان بزرگ امکانپذیر است ولی برای سازندگان کوچک به صرفه نیست و مشکلات مختلفی بروز میکند، پیشنهاد میکنم که یکپارچگیسازی طراحی از سوی نظام مهندسی و شهرداری اعمال شود.
“کاهش زمان” و “هزینههای ساختوساز” ویژگی “سوپرپایپ کَد” است
در ادامه این پنل فاطمه عبدالکریم مسئول فنی سوپرپایپ در پنل “یکپارچهسازی طراحی ساختمان” اظهار داشت: امروزه نقشهکشیها و طراحیها برخلاف گذشته علاوه بر اینکه شامل هندسه است نیاز به مجموعهای از دیتاها دارد که لازم است یکپارچهسازیها میان هندسه و دیتاها ایجاد شود؛ اما متاسفانه طراحی، مستندات اجرایی و بهرهبرداری به صورت جزیرهای کار میشود و هماهنگی تیمی بین مهندسان اجرا، طراحان و مهندسان تاسیسات و… وجود ندارد.
وی سپس با اشاره به استفاده از نرمافزارها در طراحی تاسیسات بیان کرد: در دنیای امروز نقش ابزارها و فناوریها از اهمیت بسزایی برخوردار است، سوپرپایپ در راستای ماموریت خود با بکارگیری نرمافزاری سوپرپایپ کد، قدم بزرگی در این زمینه برداشته است.
مسئول فنی سوپرپایپ ادامه داد: نرمافزار سوپرپایپ کد به عنوان نرمافزار حوزه طراحی تاسیسات، تنها نرمافزاری است که با ویژگی منحصربه فرد یکپارچهسازی با قابلیت تعامل با سایر نرمافزارهای معماری، توانسته بازار طراحی و مهندسی را پوشش دهد.
عبدالکریم تصریح کرد: ویژگی اتوماتیکسازی نیز در این نرمافزار، سبب افزایش سرعت انجام طراحی و اعمال تغییرات میشود. به این صورت که مباحث تحلیل و محاسبه به صورت یکپارچه و همزمان با ضریب اطمینان بالا و براساس استانداردهای بهروز بینالمللی انجام میشود که سبب کاهش زمان پروژهها و کاهش هزینههای ساختوساز بسیار موثر است.
دیدگاهتان را بنویسید