×
×

تکنیک‌های روز دنیا در صنعت تاسیسات

  • کد نوشته: 1014
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • 14 بازدید
  • ۰
  • به گزارش نبض نیوز، پنل “تکنیک‌های روز دنیا در صنعت تاسیسات” با حضور نبی بخشی مشاور تاسیسات و مجتبی پیرو سرپرست بازار محصول سیستم‌های فاضلابی سوپرپایپ برگزار شد. لزوم بازنگری در سازوکارهای بهینه‌سازی انرژی به گزارش نبض نیوز، نبی بخشی مشاور تاسیسات در پنل “تکنیک‌های روز دنیا در صنعت تاسیسات” با بیان اینکه تاسیسات ساختمان […]

    تکنیک‌های روز دنیا در صنعت تاسیسات
  • به گزارش نبض نیوز، پنل “تکنیک‌های روز دنیا در صنعت تاسیسات” با حضور نبی بخشی مشاور تاسیسات و مجتبی پیرو سرپرست بازار محصول سیستم‌های فاضلابی سوپرپایپ برگزار شد.

    لزوم بازنگری در سازوکارهای بهینه‌سازی انرژی

    به گزارش نبض نیوز، نبی بخشی مشاور تاسیسات در پنل “تکنیک‌های روز دنیا در صنعت تاسیسات” با بیان اینکه تاسیسات ساختمان جز لاینفک ساختمان است و در کنار سایر بخش‌ها مطرح می‌شود، اظهار داشت: رویکرد ما به بخش‌های مختلف ساختمان باید یکپارچه باشد تا آرامش و آسایش برای بهره‌برداران فراهم شود.

    وی تصریح کرد: چشم‌اندازهای مختلفی وجود دارد که از طریق بهره‌گیری از دانش محصول، تجربیات اجرایی و طراحی در نهایت بتوان به سمت اصلاح سازوکارهای موجود حرکت کنیم. به عنوان مثال در بحث تکنیکی، تعامل با مهندسان مکانیک حائز اهمیت بسیار است که البته ضعف‌های بسیاری در کشور در این زمینه وجود دارد و تاکنون نتوانسته‌ایم مهندسان مکانیک را در کنار مهندسان ناظر و طراح داشته باشیم.

    این مشاور تاسیسات سپس افزود: مباحث انرژی با نظر مستقیم مهندسان مکانیک باید در خلال طراحی معماری ساختمان دیده شود، ما این موضوع را در زمان‌های قدیم داشتیم مانند بادگیرها در یزد که بخش تاسیسات در کنار مباحث مکانیکی مطرح بودند، اما امروزه این موضوع بسیار کمرنگ شده است.

    بخشی در ادامه با تاکید بر ضرورت طرح‌های اجرایی برای دانشجویان مهندسی مکانیک گفت: لازم است وزارت علوم، بازنگری جدی در برنامه‌های تحصیلی دانشجویان به ویژه مکانیک داشته باشد. در حال حاضر واحد درسی عملیات تاسیسات مکانیک ساختمان به صورت اختیاری ارائه می‌شود و در واقع گپی در زمینه تعامل بین دانشگاه و صنعت وجود دارد که باید چاره‌اندیشی شود.

    وی سپس ادامه داد: در بحث تکنیک‌های ساختمانی، زمانی که نقشه طراحی سازه مطرح می‌شود حتما باید مهندسان مکانیک از فرآیند این طراحی و محل قرار‌گیری لوله‌های فاضلاب و … آگاه باشند، یعنی باید در زمان طراحی سازه، گزارش‌های قلاف‌ها و محل خروجی انشعابات فاضلاب داده شود.

    این مشاور تاسیسات سپس با تاکید بر لزوم پایش انرژی در ساختمان گفت: نظام مهندسی مصوباتی در بحث پایش انرژی در ساختمان دارد که برای کاهش خسارت به پروژه‌ها هرچند در حد ضعیف باید این بحث را پیش ببریم.

    بخشی با اشاره به ظرفیت نرم‌افزارها برای مهندسان مکانیک بیان کرد: در زمینه دانش فنی، مهندسان مکانیک ما در رده‌بندی دنیا از دانش خوبی برخوردار هستند. از جهت نرم‌افزاری و به روز بودن مصالح ساختمانی هم به نسبت کشورهای منطقه و به روز بودن مصالح ساختمانی خوب پیش می‌رویم، منتهی ضعف اساسی ما بیشتر یکپارچه‌سازی در حوزه ساختمان است که می‌توان با کمک هوش مصنوعی  قدم‌های جدی در این راستا برداشت.

    وی ادامه داد: چون بحث انرژی و تاسیسات مکانیکی در دنیا مطرح است باید با کمک هوش مصنوعی بحث‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی را پیش ببریم،  در بحث ارتباط با نظام مهندسی نیز در سال‌های اخیر تعاملات خوبی با دانشگاه داشتیم اما همچنان باید این تعامل بیشتر و از تجربه‌های حوزه صنعت استفاده کنیم.

    این مشاور حوزه تاسیسات خاطرنشان کرد: با توجه به ورود تکنولوژی‌های جدید از یک سو و لزوم رعایت مقررات ملی از سوی دیگر باید به نوعی با بازنگری در مقررات ملی ساختمان متناسب با تکنولوژی‌های جدید، یکپارچگی لازم را ایجاد کنیم. به عنوان نمونه مباحث ۱۹ که در بحث هدررفت آب است باید قانونی برای آن تدوین شود که برای پساب فاضلاب‌های سبک و سنگین راهکاری دیده شود که هدررفت کمتری داشته باشیم و به عنوان سیستم فاضلاب خاکستری به چرخه مصرف دوباره برگردد.

    لزوم به روز شدن قوانین مطابق با تکنولوژی‌های جدید تاسیسات

    مجتبی پیرو سرپرست بازار محصول سیستم‌های فاضلابی سوپرپایپ اظهار داشت: شرکت سوپرپایپ در کنار تولید، ماموریتی در راستای ایجاد تغییر و توسعه در صنعت تاسیسات کشور تعریف کرده و بر این اساس محصولاتی که شرکت ارائه می‌دهد نوآورانه و خلاقانه است.

    وی ادامه داد: سوپرپایپ از سال ۱۳۷۶ برای اولین بار لوله‌‌های ۵ لایه را تولید کرد، در شرایطی که در کشور از لوله‌های فلزی استفاده می‌شد، وقتی اولین بار این لوله‌هارا معرفی کردیم برای مجریان جالب بود و به سبب انعطاف به اشتباه تعبیر شلنگ داشتند و سوپرپایپ با معرفی این محصول شرایط جدیدی را در کشور رقم زد و تغییر نگرشی در میان طراحان و ناظران ایجاد شد.

    سرپرست بازار محصول سیستم‌های فاضلابی سوپرپایپ عنوان کرد: سوپرپایپ در کنار فروش، ایجاد تحول و تغییر در صنعت تاسیسات را مدنظر دارد تا فرهنگ‌سازی کنیم و به سمت بهره‌وری و آسایش بهره‌برداران قدم برداریم، دید ما به ساختمان به عنوان سرمایه ملی است تا کاربر از محصولی استفاده کند که خیالش راحت باشد، بر این اساس شبکه مجریان مجاز را ایجاد کردیم.

    پیرو سپس گفت: شرکت سوپرپایپ شرکت اولین‌ها است؛ اولین لوله تلفیقی، اولین ارائه دهنده سوپرونت، تکنولوژی سیستم گرمایش کفی برای بهینه‌سازی مصرف سوخت را ارائه داده که همراستا با مهندسین معمار و عمران نیاز ساختمان را شناسایی و راه حل خلاقانه جهت رسیدن به کیفیت ساختمان سازی ارائه می‌شود تا عمر مفید ساختمان که در کشور ما یک سوم دنیا یعنی ۲۵ سال است را به بالای ۷۵ سال و بیشتر برسانیم.

    وی افزود: در بخش نرم‌افزار هم وارد شدیم و اولین شرکتی هستیم که نرم‌افزاری را در محیط رویت به صورت ایرانی و فارسی ارائه کردیم که طراحی، مشاوره و برآورد اقلام به عنوان دستیار مهندس انجام می‌شود که در محیط بیم کار می‌کند، با نرم‌افزار سوپرپایپ کَد ۵ تداخلات سازه ای و معماری مشخص می‌شود و سرعت طراحی بالا می رود، همچنین  زنجیره‌ها را به هم وصل کند و به طور یکپارچه نقشه‌‌ها را به صورت سه بعدی ارائه می‌دهد.

    سرپرست بازار محصول سیستم‌های فاضلابی سوپرپایپ خاطرنشان کرد: قوانین و مقررات کشور از جمله مقررات ملی ساختمان باید به روز شود و به عنوان تولیدکننده انتظار داریم تا با پشتیبانی افراد تصمیم‌گیر قوانین بر طبق تکنولوژی جدید به روز شود، مثلا سال ۷۶ لوله‌های ۵ لایه را وارد کردیم ولی این موضوع سال ۹۱ وارد مقررات ملی ساختمان شد.

    پیرو تاکید کرد: سوپرپایپ سعی کرده در زمینه آموزش نیز به روز باشد، در این راستا در هنرستان، دانشگاه و نظام مهندسی ورود کردیم و حتی انتشاراتی داریم و کتبی تدوین کردیم تا دانشجویان از آن استفاده کنند.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *