×
×

اهمیت و نقش BIM در ساختمان‌‌سازی مدرن

  • کد نوشته: 1044
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • 32 بازدید
  • ۰
  • به گزارش نبض نیوز، پنل “اهمیت و نقش BIM در ساختمان‌‌سازی مدرن” با حضور قاسم آریانی مدیرعامل شرکت ایستا اطلاعات و کاوه عظیمی مسئول مطالعات فنی سوپرپایپ برگزار شد کاهش هزینه و زمان اجرای پروژه‌های ساختمانی با نرم‌افزار BIM محقق می‌شود به گزارش نبض نیوز، قاسم آریانی  مدیر شرکت ایستا اطلاعات در پنل “اهمیت و […]

    اهمیت و نقش BIM در ساختمان‌‌سازی مدرن
  • به گزارش نبض نیوز، پنل “اهمیت و نقش BIM در ساختمان‌‌سازی مدرن” با حضور قاسم آریانی مدیرعامل شرکت ایستا اطلاعات و کاوه عظیمی مسئول مطالعات فنی سوپرپایپ برگزار شد

    کاهش هزینه و زمان اجرای پروژه‌های ساختمانی با نرم‌افزار BIM محقق می‌شود

    به گزارش نبض نیوز، قاسم آریانی  مدیر شرکت ایستا اطلاعات در پنل “اهمیت و نقش BIM در ساختمان‌‌سازی مدرن” در مورد بیم اظهار داشت: بیم به معنای مدل‌سازی اطلاعات ساخت است، تعریف‌های مختلفی از بیم وجود دارد و تعریف یکپارچه‌ای نداریم، چراکه بیم در حال تکامل است و هر تحول در زمینه صنعت ساخت و ساز مرتبط با بیم خواهد بود.

    وی با بیان اینکه بیم یعنی ساخت قبل ساخت، افزود:  با بیم بر حسب نیاز کارفرما شبیه‌سازی صورت می‌گیرد و راحت‌تر فرآیند شبیه‌سازی و مدل‌سازی بر پایه اطلاعات دقیق انجام می‌شود.

    مدیر شرکت ایستا اطلاعات عنوان کرد: بیم می‌تواند از تولد تا مرگ یک پروژه یعنی از ساخت تا تخریب وجود داشته باشد و در هر مرحله‌ای می‌توان ورود کرد، مدل بیم پویا و زنده است.

    آریانی سپس با اشاره به مزایای بیم گفت: یکپارچه‌سازی اطلاعات ساختمان اهمیت زیادی دارد تا واقعیت به شکل مدل ارائه شود، تاثیرات منفی اجرا در مدل مجازی شبیه‌سازی می‌شود و این مسئله سبب می‌شود تا پرت مصالح و دوباره کاری وجود نداشته باشد و زمان و هزینه کم شود.

    وی در مورد خدمات شرکت ایستا اطلاعات خاطرنشان کرد: خدمات اطلاعات ساخت با محوریت شبیه‌سازی‌های مختلف در دو بخش آموزش و خدمات ارائه می‌شود که سازنده‌ها برای متره استفاده می‌کنند، یاvr  برای پیش‌فروش واحدها، پیمانکاران نیز برای برآورد هزینه جهت حضور در مناقصه از این اطلاعات استفاده می‌کنند، در سیستم سنتی برآورد دقیق نیست ولی با بیم قبل از مناقصه می‌توانند برآورد انجام دهند.

    مدیر شرکت ایستا اطلاعات بیان کرد: آینده ساخت و ساز، بیم است؛ از فاز مطالعه اولیه تا تخریب و مدیریت نگهداشت، بیم کارآیی دارد و به همه افرادی که در صنعت ساخت و ساز هستند، تاکید دارم که بیم را لحاظ کنند؛ چون فرآیند بیم از سه بعدی‌سازی فراتر است و امید است که استاندارد در این زمینه تعریف شود تا زبان مشترک به وجود بیاید و جای خوشحالی است که سوپرپایپ در این زمینه ورود کرده است‌.

    کاهش هزینه‌های تاسیسات ساختمانی با نرم‌افزار سوپرپایپ کد

    در ادامه این پنل کاوه عظیمی مسئول مطالعات فنی سوپرپایپ اظهار داشت: مفهوم BIM بسیار گسترده است و پیش از این در صنایع دیگر مانند پتروشیمی هم وجود داشته، اما در سال‌های اخیر وارد حوزه صنعت ساختمان شده است.

    وی بیان کرد: در سال‌های گذشته بیشترین توجه در حوزه‌های ساختمانی مبتنی بر رویکرد ماکتی بوده است و خوشبختانه در سال‌های گذشته با توسعه رویکردهای دیجیتالی، ضمن تسهیل در فرآیند نقشه‌کشی، دقت طراحان نیز بواسطه تمرکز بر اطلاعات، بیشتر شده است.

    مسئول مطالعات فنی سوپرپایپ سپس افزود: از چندین جهت در سوپرپایپ سعی شده رویکرد دیجیتال در تاسیسات مورد توجه قرار گیرد که نخست بحث نرم‌افزاری سوپرپایپ‌کد بوده که مبتنی بر رویکرد بیم توانسته هماهنگی مناسبی در طراحی و اجرای پروژه‌های تاسیساتی داشته باشد.

    عظیمی تصریح کرد: از همان سال‌های ابتدایی که بیم در صنعت تاسیسات ورود پیدا کرد، طراحی‌های جدیدی در سوپرپایپ منطبق بر استانداردهای موجود به ویژه در طراحی‌های سیستم آبرسانی، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی انجام شد و خوشبختانه به دلیل ویژگی آپدیت نرم‌افزار با محصولات جدید، هماهنگی خوبی بین بخش‌های مختلف تاسیسات ساختمانی ایجاد می‌کند.

    وی ادامه داد: برآورد اقلام نیز از دیگر ویژگی‌های نرم‌افزار سوپرپایپ بر اساس متریال دقیقی است که قرار است در پروژه مورد استفاده قرار گیرد، حتی با تغییر در طراحی، اجرا و یا سایر فازها در تاسیسات  این متریال‌ها در نرم‌افزار نیز تغییر می‌کند و به این ترتیب می‌توان تلفات و هزینه‌ها را به شکلی دقیق کاهش داد.

    مسئول مطالعات فنی سوپرپایپ با اشاره به لزوم تعامل صنعت و دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر طراحان و افرادی که قرار است وارد این حوزه شوند از همان ابتدا رویکرد اندیشه‌محوری را داشته باشند هرکسی به فراخور پروژه و نیاز خود می‌تواند از این نرم‌افزارها بهره بگیرد.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *