×
×

تاسیسات و صنعتی‌سازی ساختمان

  • کد نوشته: 969
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • 14 بازدید
  • ۰
  • به گزارش نبض نیوز، پنل” تاسیسات و صنعتی‌سازی ساختمان” با حضور رامین گوران دبیر انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران، جعفر قرائتی ستوده دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی‌ ساختمان و فراز نامجو مدیر کسب و کار سوپرفیکس برگزار شد. راه‌حل صنعتی‌سازی در پروژه‌های نهضت ملی توجه به نقش مشاورین است به گزارش […]

    تاسیسات و صنعتی‌سازی ساختمان
  • به گزارش نبض نیوز، پنل” تاسیسات و صنعتی‌سازی ساختمان” با حضور رامین گوران دبیر انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران، جعفر قرائتی ستوده دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی‌ ساختمان و فراز نامجو مدیر کسب و کار سوپرفیکس برگزار شد.

    راه‌حل صنعتی‌سازی در پروژه‌های نهضت ملی توجه به نقش مشاورین است

    به گزارش نبض نیوز، رامین گوران دبیر انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران در پنل” تاسیسات و صنعتی‌سازی ساختمان” با اشاره به عدم صنعتی سازی در پروژه‌های دولت و صرف استفاده از پلتفرم اظهار داشت: ایراد کار در  چنین پروژه‌هایی به مشاورین برمی‌گردد، چراکه مشاوران و طراحان که روز اول نقشه را تهیه می کند باید تفکر صنعتی‌سازی داشته باشند‌.

    وی در مورد مشکل پروژه‌های دولتی و نهضت ملی افزود: پروژه‌های دولتی، متاسفانه به طور کامل به سازنده واگذار نمی‌شود، که اگر واگذار شود با ایده و تفکر درست می‌شود. اما فعلا مشاور برای خودش و سازنده برای خودش کار می‌کند و در طرح‌های نهضت ملی اجازه تفکر به سازنده داده نشده است.

    دبیر انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران در مورد ضرورت صنعتی‌سازی عنوان کرد: نکته اصلی این است که مهندسین و سازنده‌ها، ثروتی را که در اختیار داریم را به هدر می‌دهند، در حالی که باید به این موضوعات توجه کرد.‌

    گوران در مورد بهره‌گیری از تجارب بین‌المللی گفت: به جهت مسئولیتی که دارم به کشورهای مختلف سفر می‌کنم، به نظر من توسعه‌گری در ایران تازه شروع شده و کارهای خوبی انجام شده است؛ برگزاری جلسات با شرکت‌های توسعه‌گر بین‌المللی تاثیرات خوبی دارد و انبوه‌ساز یا سرمایه‌گذار لزوما نیاز به ساخت ندارد؛ چراکه پیمانکاران مختلفی هستند که می‌توانند این کار را انجام دهند و سازنده باید توسعه‌گری کند و باید شرکت های توسعه‌گر در کشور ایجاد کنیم چراکه نیروی انسانی و منابع داریم و با استفاده از تجربه جهانی می‌توانیم کارهای بین‌المللی انجام دهیم.

    وی خاطرنشان کرد: بعد انقلاب نقش مشاورین در پروژه‌های ساختمانی کم رنگ‌تر شده، این در حالی است که اگر مشاورین کار را به درستی انجام دهند چالش‌های دیگر بروز نمی‌کند؛ در این راستا شهرسازان توانمند حتی اگر نیاز شد باید از تجربه مشاورین خارجی استفاده کنند که این موضوع حتی در پیام رئیس جمهور هم بوده، بنابراین سخت‌گیری نکنیم، راس کار مشاورین هستند و باید این تفکر و اندیشه ایجاد شود.

    مدل ساختمان‌سازی در کشور با راهبرد صنعتی‌سازی همخوانی ندارد

    در ادامه این پنل جعفر قرائتی ستوده دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی‌ ساختمان با اشاره به اهمیت صنعتی‌سازی در کشور اظهار داشت: ساختمان براساس نیاز بشر طی سال‌های گذشته شکل گرفته که یک محصول تولیدی است و با توجه به پیچیدگی‌های خاص و اتصال زنجیره‌های تولید، یک محصول نهایی را تحت عنوان ساختمان ایجاد می‌کند.

    وی بیان کرد: یکی از معضلات در حوزه صنعت ساختمان، توجه صرف به اجزای ساختمان بدون توجه به محصول نهایی یعنی ساختمان است.

    دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی‌ ساختمان گفت: صنعتی‌سازی به عنوان یک راهبرد و تاکتیک یکی از مدل‌های ایجادکننده محصول نهایی یعنی ساختمان است که از ۱۰۰ سال گذشته شکل گرفته که با استفاده از مزیت تکرار و قرار دادن اجزای مختلف می‌تواند محصول نهایی را تولید کند.

    قرائتی ستوده با بیان اینکه ساختمان یک کل است و باید با نگاه کلی به آن نگاه کرد و به عنوان یک کل از آن انتظار داشت، افزود: ساخت ساختمان بنا به نیاز بشر است که با توجه به شرایط روز جامعه با مدل‌های قبلی امکانپذیر نیست؛ لذا سرعت ساخت، پاسخگویی به نیاز بهره‌گیران، افزایش بهره‌وری و استفاده کمتر از منابع و استفاده بهینه از انرژی از اهداف ضروری در ساخت ساختمان است که برای دستیابی به اهداف فوق، ناگزیر به صنعتی‌سازی هستیم.

    وی سپس تصریح کرد: صنعتی‌سازی تافته جدا بافته ساختمان‌سازی نیست، به همین دلیل ما باید تعریف جدیدی را هم برای ساختمان و هم مدل مجوز دادن ارائه کنیم، چراکه یکی از مشکلات عمده ما بحث در مورد مدل نظارتی است، امری که در دنیا اصلا مطرح نیست و بیشتر بحث کنترل کیفی دنبال می‌شود.

    دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی‌ ساختمان با اشاره به افزایش سرعت اجرایی‌کردن پروژه‌ها در بخش ساخت‌وساز با صنعتی‌سازی خاطرنشان کرد: افزایش سرعت، اولین شاخص صنعتی‌سازی است، برای مثال پروژه‌ای که در حالت عادی ۳ ساله ساخته و تحویل می‌شود، با استفاده از فناوری‌های نوین و صنعتی‌سازی در پروسه زمانی یک‌ساله به اتمام می‌رسد.

    نرم‌افزار “سوپرفیکس” راه گذار به صنعتی‌سازی است

    فراز نامجو مدیر کسب و کار سوپرفیکس با اشاره به اهمیت نرم‌افزارها در صنعتی‌سازی اظهار داشت: به عنوان‌ مثال در نرم‌افزار سوپرفیکس با تمرکز بر تاسیسات، تلاش شده برحسب نیاز بازار، طراحی‌ها صورت پذیرد.

    وی بیان کرد: نرم‌افزار ابزار و به نوعی تفکر است که کار را درست می‌کند، اما نقشه نمی‌کشد و صرفا محاسبات دقیقی را انجام می‌دهد.

    مدیر کسب و کار سوپرفیکس سپس با اشاره به تجربه‌های صنعتی‌سازی گفت: موضوع مهم در حال حاضر، تغییر جهت مدل تفکری است. به عنوان‌ نمونه در طرح مسکن ملی، یک نقشه‌ای در تهران برای همه استان‌ها پیاده‌سازی شد بدون اینکه به شرایط اقلیمی و مدل ساخت توجه شود در حالی که با صنعتی‌سازی و توجه به مدل سرعت ساخت می‌توان از بسیاری از چالش‌ها گذر کرد.

    نامجو در ادامه با بیان اینکه تعریف واحد مسکونی ایجاد آسایش برای ساکنان است، تصریح کرد: ساختمان‌هایی که امروزه ساخته می‌شود هیچ آسایش و آرامشی برای ساکنان به‌همراه ندارند که نباید به این موضوعات سطحی نگاه کرد.

    وی با تاکید بر لزوم تعامل میان صنعت و تیم سازنده افزود: در سوپرپایپ ارتباط قوی میان جامعه سازنده در قالب مشاور و پیمانکار وجود دارد که برحسب نیاز، هر مدل از محصولات، ویژه آن بازار تولید می‌شود. به عنوان‌ مثال در طرح مسکن ملی، نیاز به جعبه‌های با ابعاد خاص بود که با توجه به امکانات بالای سوپرپایپ توانستیم این تجهیزات را طی مدتی کوتاه در اختیار متقاضی قرار دهیم. بنابراین طرح‌های مشاوره‌ای این امکان را به ما داده که بتوانیم خیلی سریع پاسخگوی نیاز بازار باشیم.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *