به گزارش نبض نیوز، پنل “تاسیسات در پروژههای نهضت ملی مسکن” با حضور ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه سازان تهران، حجت عزیزی عضو هیئتمدیره انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان تهران و محمدرضا منصفی راهبر پروژههای ویژه سوپرپایپ برگزار شد.
لزوم بهرهگیری از بخش خصوصی برای تامین مالی پروژههای اقدام ملی مسکن
به گزارش نبض نیوز، ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه سازان تهران در پنل “تاسیسات در پروژههای نهضت ملی مسکن” با اشاره به پروژههای حمایتی اظهار داشت: از سال ۸۶ پروژههای مسکن مهر را به عنوان مسکن حمایتی شروع کردیم، منتها با مشکلاتی در زمینه بیمه و مالیات مواجه شدیم، ضمن اینکه قیمت دستوری بود که با توجه به طولانی شدن مدت زمان اجرا، سازندهها به علت تورم دچار مشکلاتی شدند و نتوانستند به موقع واحدها را تحویل دهند.
وی ادامه داد: مسکن مهر به لحاظ جانمایی هم مشکل داشت، با توجه به این مشکلات این نتیجه به دست آمد که باید قانون مصوب داشته باشیم تا مشکلات رفع شود، به همین دلیل قانون جهش مسکن ایجاد شد، صندوق مالی برای تامین ایجاد و وضعیت مالیات و بیمه مشخص شد و قرار شد سالانه یک میلیون واحد ساخته شود که در ۴ سال ۴ میلیون مسکن میشد.
رئیس انجمن انبوهسازان تهران عنوان کرد: سال ۱۴۰۰ همراه انجمن جهت اجرای پروژههای اقدام ملی مسکن ورود پیدا کردیم که ۳۲۰۰ واحد در شهریار، اسلامشهر و پاکدشت درنظر گرفته شد که اکنون این پروژه ها ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
رهبر سپس گفت: در این پروژهها با چالش قیمت مواجه هستیم، از طریق بانکها ۳۵۰ و اکنون ۵۰۰ میلیون تسهیلات درنظر گرفته شده منتها بانکها منابع ندارند که این امر سبب بروز مشکلات در این زمینه شده است.
رئیس انجمن انبوه سازان تهران اظهار داشت: به لحاظ مالی چون مخاطب طرح مسکن ملی، اقشار ضعیف و کمدرآمد هستند و مبلغی که به عنوان آورده متقاضی اعلام میکنند بعضاً به دلیل قدرت اقتصادی پایین این اقشار و یا پرداخت با تاخیر است، مشکلاتی را برای انبوهساز بههمراه داشت.
رهبر بیان کرد: از ابتدا با تجربهای که در مسکن مهر هم داشتیم، به مسئولان پیشنهاد کردیم که در این پروژه علاوه بر توان فنی، از توان مالی بخش خصوصی نیز استفاده کنیم و با مشارکت دادن به آنها، و یا واگذاری زمین در جایی دیگر بتوان مشکلات گذشته را از سر راه برداشت اما متاسفانه تا به امروز این پیشنهادات عملیاتی نشدهاست.
جامعه مهندسی در اتاقهای بسته گرفته نشود
در ادامه این پنل حجت عزیزی عضو هیئتمدیره انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان تهران با اشاره به اهمیت تاسیسات در ساختوساز مسکن حمایتی اظهار داشت: متاسفانه مصالحی که در بخش خصوصی استفاده میشود؛ در مسکن ملی به دلیل بحث ریالی آن استفاده نمیشود، چرا که هدف از ساخت مسکنهای حمایتی کمک به اقشار آسیبپذیر جامعه است.
وی با بیان اینکه تاسیسات قلب تپنده ساختمان است،^ تصریح کرد: متاسفانه استفاده از تاسیسات ضعیف و با کیفیت پایین در ساختمانها سبب میشود به مرور زمان سایر بخشهای ساختمان را نیز تحتتاثیر قرار دهد و به این ترتیب تیم مهندسی را به چالش میکشد.
عضو هیئتمدیره انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان تهران سپس با اشاره به خلط مبحث انبوهسازان و پیمانکاران گفت: مسئولین باید بدانند که بخش خصوصی انبوهساز است و با پیمانکار فرق میکند، متاسفانه در کشور ما شان انبوهساز حفظ نمیشود.
عزیزی ادامه داد: در دنیا انبوهساز سرمایه میآورد و با استفاده از زیرساختی که ایجاد میشود مشارکت میکند و بالطبع توقع دارد که آورده سرمایهاش نیز قابل توجه باشد. اما متاسفانه در کشور ما قراردادی که اخیراً در حوزه انبوهسازی تدوین شده، ایرادات اساسی بسیاری دارد و فاحشترین آن اینکه قرارداد با عنوان موجر و مستاجر آورده شده است.
وی سپس افزود: موضوع دوم اینکه باید موضوع مسکن از دو حیث دیده شود؛ نخست بحث تاسیسات و زیرساختها، یعنی زمینی که برای انبوهسازی تعریف میشود باید از امکانات اولیه زیرساختی برخوردار باشد. موضوع دیگر بحث ساختمانسازی است که ۳ مقوله فنی، فرهنگی و ریالی باید مورد توجه قرار گیرد.
عضو هیئتمدیره انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان تهران خطاب به وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: از وزیر محترم درخواست داریم که به دلسوزان جامعه مهندسی و فنی اعتماد شود و تصمیمات در اتاقهای بسته گرفته نشود.
تاسیسات شاهرگ و قلب تپنده ساختمان است
محمدرضا منصفی راهبر پروژههای ویژه سوپرپایپ اظهار داشت: جامعه هدف مسکن ملی، اقشار آسیبپذیر و کم درآمد است و از طرفی در دولتها طرحهایی پیگیری میشود که این سیستم را برای جامعه با هدف بهینهسازی فراهم کند.
وی بیان کرد: میتوان با هزینه پایین بهینهسازی کرد، به این صورت که به عنوان مثال با تغییر سیستم کلکتورینگ هم از لحاظ بهداشتی و هم کیفیت قطعات بهتر، شرایط ساخت را با هزینه کمتر اجرایی کرد.
راهبر پروژههای ویژه سوپرپایپ ادامه داد: امروزه جای افتخار است که سوپرپایپ به لحاظ مسئولیت اجتماعی خود، سیستم اکو را در قزوین، یزد، پرند و هشتگرد با قیمت متناسب منطبق با شرایط بازار ارائه میدهد.
منصفی با بیان اینکه تاسیسات شاهرگ و قلب تپنده ساختمان است، تصریح کرد: باید به مدیران آموزش داد، که با حساسیت ویژهای موضوع تاسیسات را دنبال کنند؛ به عنوان مثال برای کاهش هزینهها میتوانند از دربها با کیفیت ۲ یا ۳ استفاده کنند اما نباید اهمیت تاسیسات را نادیده بگیرند، بنابراین لازم است نظارت بر تاسیسات مورد توجه جدی قرار گیرد تا دوبارهکاری صورت نگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید