×
×

محصولات تاسیساتی نوین و رتبه‌بندی کیفی

  • کد نوشته: 999
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • 11 بازدید
  • ۰
  • به گزارش نبض نیوز؛ “محصولات تاسیساتی نوین و رتبه‌بندی کیفی” با حضور محمدمهدی حیدری رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی، شهرام دلفانی رئیس بخش تاسیسات مرکز مکانیکی و الکتریکی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی و مهدی یوسفی مدیر بازاریابی و فروش سوپرپایپ برگزار شد. پیگیری بسترهای قانونی برای صدور گواهی‌نامه فنی به گزارش نبض […]

    محصولات تاسیساتی نوین و رتبه‌بندی کیفی
  • به گزارش نبض نیوز؛ “محصولات تاسیساتی نوین و رتبه‌بندی کیفی” با حضور محمدمهدی حیدری رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی، شهرام دلفانی رئیس بخش تاسیسات مرکز مکانیکی و الکتریکی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی و مهدی یوسفی مدیر بازاریابی و فروش سوپرپایپ برگزار شد.

    پیگیری بسترهای قانونی برای صدور گواهی‌نامه فنی

    به گزارش نبض نیوز؛ محمدمهدی حیدری رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی در پنل “محصولات تاسیساتی نوین و رتبه‌بندی کیفی” اظهار داشت: در مرکز تحقیقات بر طبق اساسنامه ۱۳۵۶ که در سال ۵۸ نیز دوباره مصوب شد یکی از وظایف اصلی مرکز تحقیقات صدور گواهی‌‌نامه فنی به محصولات ساختمانی است که ارزیابی می‌کنیم و نگاه عملکردی به محصولات داریم.

    وی ادامه داد: کنترل کیفیت ۲۳۰ محصول در حوزه تاسیسات توسط مرکز تحقیقات انجام می‌شود، وقتی خانه را تحویل می‌دهیم در زمان تحویل در حوزه سازه‌ای کمتر دچار مشکل می‌شویم و آنچه مشکل ایجاد می‌کند تاسیسات است که سعی کردیم با صدور گواهی‌نامه فنی در این زمینه ورود داشته باشیم.

    رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: سبک و سیاق گواهی‌نامه فنی تشویقی است، البته در حوزه آسفالت یا حریق اجبار است ولی سایر محصولات تشویقی است و تلاش کردیم تا اجبار شدن گواهی نامه فنی را از طریق مراجع قانونی مثل مجلس دنبال کنیم ولی تاکنون با اینکه اجبار نشده عملکرد خوبی در این حوزه داریم.

    حیدری سپس گفت: ۳۵۰ اقلام تاسیساتی داریم که تا رسیدن به صدور گواهی‌نامه فنی این تعداد محصولات فاصله داریم، البته در خیلی از محصولات کلیدی ورود کردیم و پیشنهاد شده در حوزه چیلرها و فن کویل ها هم از منظر انرژی ورود کنیم.

    وی در مورد توان مراکز آزمایشگاهی مرکز تحقیقات خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات برای قانونی کردن صدور گواهی‌نامه فنی ایجاد بسترهای مورد نیاز است، در این راستا آزمایشگاه‌ها ظرفیت مشخصی دارد ولی ساختاری را تعریف می کنیم تا از ظرفیت آزمایشگاه‌های همکار استفاده کنیم.

    رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: بعضی از محصولات مسئولیت‌های خطیری دارد مثل جداسازی لرزه‌ای وقتی گواهی‌نامه فنی صادر می‌شود مسئولیت‌آور است، در حال حاضر ۳۵۰ محصول با ظرفیت ما همخوانی ندارد مگر اینکه از ظرفیت آزمایشگاه های همکار استفاده کنیم.

    حیدری اظهار داشت: محدودیت منابع وجود دارد و مرکز درآمد هزینه هستیم، قطعا به آزمایشگاه‌های بزرگ متمرکز احتیاج داریم که با اعتبارات دولتی سخت است، از سوی دیگر تعرفه‌های ما نسبت به آزمایشگاه‌های بیرونی کمتر است تا تشویقی برای شرکت‌ها شود.

    استفاده مرکز تحقیقات از ظرفیت آزمایشگاه‌های مرجع برای صدور گواهینامه فنی

    در ادامه این پنل شهرام دلفانی رئیس بخش تاسیسات مرکز مکانیکی و الکتریکی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی اظهار داشت: نظام استاندارد در تمام دنیا ضوابطی را مطرح می‌کند که به تولید می‌پردازد، مانند لوله‌های پلیمری که نکات قابل ملاحظه‌ای را مطرح می‌کند اما در زمینه گواهینامه‌های فنی، مباحث مقررات ملی انتظارات کاربران را هدف قرار می‌دهد..

    وی بیان کرد: دیدگاه سازمان استاندارد این است که به وسیله ابزارهای نظارتی خود بر محصولات تولید شده نظارت کند اما در مرکز تحقیقات، علاوه بر محصول، در مورد فرآیند نصب و استفاده از محصول نیز دستورالعمل‌هایی وجود دارد. بنابراین هم خود قطعه باید استاندارد باشد، هم نحوه استفاده از آن محصول در ساختمان باید قانونمند باشد.

    رئیس بخش تاسیسات مرکز مکانیکی و الکتریکی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی گفت: در زمینه استانداردهای اجباری کشور، اگر استاندارد اجباری وجود داشته باشد شرط کافی این است که اول مُهر سازمان استاندارد را بگیرد، اما در مورد برخی استانداردها که تشویقی هستند مشکلی وجود ندارد مرکز تحقیقات موضوع را بررسی می‌کند، اما در زمینه‌ استانداردهای اجباری مرکز تحقیقات نمی‌تواند به تنهایی ورود کند.

    دلفانی با اشاره به آزمایشگاه‌های مرجع برای شرکت‌های تولیدکننده گفت: این مرکز با بهره‌گیری از دانش تخصصی و کارشناسی، برخورداری از نیروهای متخصص و مجرب و امکانات پژوهشی و آزمایشگاه‌های مجهز، مجموعه‌ای توانمند و اثرگذار را گردآوری و فراهم آورده، اما با توجه به تجهیزات و محدودیت‌هایی که وجود دارد، در قالب تفاهم‌نامه‌، مذاکراتی با بخش دولتی انجام شده تا با کمک آن‌ها بتوانیم شرایط مناسبی را هم برای تولیدکننده‌ها و هم دولت ایجاد کنیم.

    سوپرپایپ اولین دارنده گواهی‌نامه فنی از مرکز تحقیقات

    مهدی یوسفی مدیر بازاریابی و فروش سوپرپایپ در مورد ارتباط با مرکز تحقیقات اظهار داشت: سوپرپایپ اولین دارنده گواهی‌نامه فنی از مرکز تحقیقات راه و شهرسازی در ایران است.

    وی ادامه داد: سوپرپایپ با توجه به اینکه تولیدکننده اولین لوله‌های غیرفلزی تلفیقی در ایران است، جلساتی در مورد این لوله ها برگزار شد تا این لوله ها به مقررات ملی ساختمان اضافه شود.

    مدیر بازاریابی و فروش سوپرپایپ عنوان کرد: امروزه صدور گواهی‌نامه فنی با ۲۵ سال پیش متفاوت شده، اکنون مرکز تحقیقات قطب دانش است و می تواند اطلاعات را به تولیدکنندگان بدهد.

    مدیر بازاریابی و فروش سوپرپایپ عنوان کرد: سوپرپایپ گواهی‌نامه‌های بین المللی متعددی دارد و تنها دارنده گواهی‌نامه فنی اروپا در خارج از اروپا هستیم.

    یوسفی با اشاره به اهمیت مراکز آزمایشگاهی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی گفت: آزمایشگاه‌های مرجع برای شرکت‌های تولیدکننده نیز کمک کننده است و باید مورد توجه قرار گیرد.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *