×
×

تشریح مزایای استفاده از سازه‌های فلزی؛ کیفیت ساخت‌و‌ساز با سازه‌های فلزی بهبود می‌یابد

  • کد نوشته: 1074
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • 12 بازدید
  • ۰
  • به گزارش استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب؛ سید علی زاده ختمی‌مآب عضو شورای سیاستگذاری آموزش انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان در پنل “سازه‌های فولادی و صنعتی‌سازی” با اشاره به فراگیری  صنعتی‌سازی اظهار داشت: صنعتی‌سازی صرفاً یک تکنیک ساخت‌و‌ساز نیست بلکه صنایع مختلفی را دربرمی‌گیرد. وی افزود: در ایران ساخت‌وساز یکی از صنایع بزرگ است […]

    تشریح مزایای استفاده از سازه‌های فلزی؛ کیفیت ساخت‌و‌ساز با سازه‌های فلزی بهبود می‌یابد
  • به گزارش استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب؛ سید علی زاده ختمی‌مآب عضو شورای سیاستگذاری آموزش انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان در پنل “سازه‌های فولادی و صنعتی‌سازی” با اشاره به فراگیری  صنعتی‌سازی اظهار داشت: صنعتی‌سازی صرفاً یک تکنیک ساخت‌و‌ساز نیست بلکه صنایع مختلفی را دربرمی‌گیرد.

    وی افزود: در ایران ساخت‌وساز یکی از صنایع بزرگ است که بالغ بر ۲۰۰ صنعت مرتبط با آن وجود دارد که مولفه توسعه پایدار را از طریق صنعتی‌سازی به عنوان یک راهبرد مورد توجه ویژه قرار می‌دهد؛ به عبارتی صنعتی‌سازی صرفاً استفاده از فناوری‌های نوین نیست، بلکه از طراحی تا اجرا پروژه را دربر می‌گیرد.

    عضو شورای سیاستگذاری آموزش انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان ادامه داد: امروزه دنیا از توسعه پایدار عبور کرده، و در ایران نیز ریل‌گذاری‌های آن از اواسط دهه ۸۰ آغاز شده و تاکنون دوره گذار خوبی را طی کرده‌ است و ضروریات آن کاملاً احصا شده است.

    وی بیان کرد: یکی از فاکتورها فرهنگ‌سازی و ایجاد زیرساخت دانشی برای آن هم در حوزه مصرف‌کننده نهایی و هم تولیدکننده است که در زمینه تولیدکنندگان اتفاقات خوبی را شاهد هستیم و بدنه اصلی یعنی بخش خصوصی پتانسیل خوبی را در صنعتی‌سازی دارند که امید است در سال‌های آینده به ویژه در حوزه انبوه‌سازی به بالای ۵۰ درصد برسیم.

    عضو شورای سیاستگذاری آموزش انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان با اشاره به استقبال انبوه‌سازان در استفاده از سازه‌های فلزی افزود: در حوزه فنی مساله مهم اقتصاد کلان پروژه است، اینکه انبوه‌سازان احساس کنند که استفاده از سازه‌های فلزی یک سیستم و یک روش ساخت است قطعاً به آن سمت‌ می‌روند.

    زاده ختمی‌مآب سپس با اشاره به مزایای استفاده از سازه‌های فلزی تصریح کرد: سرعت بسیار بالا و ساخت کارخانه‌ای کالا یکی از مزایای مهم در این حوزه است  که‌ با افزایش کیفیت کار و کنترل شرایط ساخت همراه است، این در حالی است که در پروژه‌های بتنی، این موضوع امکانپذیر نیست و سازه‌ها باید در محل پروژه ساخته شوند.

    وی ادامه داد: موضوع دیگر بازگشت سرمایه با وجود هزینه‌بر بودن اولیه این نوع سازه‌هاست، اما با توجه به کاهش زمان ساخت، می‌توان گفت که در اقتصاد کلان به دلایل تورم در کشور در نهایت قیمت تمام شده کاهش می‌یابد؛ بنابراین در اسناد بالادستی سازمان‌های مرتبط و تصمیم‌گیرنده باید این موضوعات را در پروژه‌های ملی با نگرش بلندمدت لحاظ کنند تا با توجه به عمر مفید ساختمان در ایران که حدود ۲۵ تا ۳۰ سال است، بتوان مانع از اتلاف سرمایه ملی شد.

    عضو شورای سیاستگذاری آموزش انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان با اشاره به استقبال کم انبوه‌سازان از ساز‌ه‌های فلزی در کشور خاطرنشان کرد: مهم‌ترین موضوع بحث فرهنگ ساخت‌و‌‌ساز است که از قدیم بتن حاکم بوده و لذا گذار این فرآیند قدری زمانبر بوده و نیاز به فرهنگ‌سازی دارد، همچنین در بحث فنی نیز با توجه به دانش موجود و پایین بودن کیفیت ساخت‌و سازها ذهنیت نادرستی برای اکثریت انبوه‌سازان وجود دارد اما می‌توان با ایجاد ضریب اطمینان بیشتر و توجه آن‌ها به موضوع زمان اجرای پروژه شاهد استقبال انبوه‌سازان به سازه‌های فلزی و افزایش کیفیت ساخت‌و ساز باشیم.

    افزایش لحظه‌ای قیمت متریال سازه‌های فولادی/ سرعت نصب سازه‌های فولادی نسبت به بتن بیشتر است

    در ادامه جواد توسی مدیرعامل شرکت ایستاگستر توس در مورد مزایای سازه‌های فولادی اظهار داشت: سازه‌های فولادی نسبت به بتن سرعت بیشتری دارد ضمن اینکه در متراژ تاثیر می‌گذارد.

    مدیرعامل شرکت ایستاگستر توس عنوان کرد: در تولید کارگاهی سازه‌های فولادی، تیم فنی در طراحی ورود می‌کند و استانداردسازی انجام می‌شود؛ از اینرو از نظر استاندارد، کیفیت و سرعت بالاتر است و مسائل فنی رعایت و تست‌های جوش در کارخانه انجام می‌شود.

    توسی در مورد عمر مفید ساختمان‌ و روند چرخه تخریب گفت: وقتی ساختمان بتنی تخریب می‌شود بازیافت ندارد، اما در سازه‌های فولادی چرخه بازیافت بیشتری داریم، ضمن اینکه اسکلت پیچ و مهره مقاومت بیشتری نسبت به بتن در زلزله دارد، چنانچه در زلزله ترکیه اکثر ساختمان‌ها بتنی بوده که خسارت زیادی داشت.

    وی در مورد وضعیت قراردادهای منعقده شده در سازه‌های فولادی تصریح کرد: در برخی پروژه‌های کوچک مبلغ صد درصد پرداخت می‌شود و اگر حجم پروژه زیاد باشد به تدریج خرید انجام شده و دستمزدی قرارداد بسته می‌شود؛ افزایش قیمت متریال لحظه‌ای است و معمولا ۷۰ درصد قرارداد بسته می‌شود که بر اساس همان قیمت به تعهد عمل می‌کنیم حتی اگر قیمت متریال بالا برود.

    مدیرعامل شرکت ایستاگستر توس در مورد تهاتر خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت بازار مسکن که نقدینگی کم است؛ در در حال حاضر سه مورد تهاتر داریم که بخشی از کار را به شکل تهاتر و در قالب دریافت واحد انجام می‌دهیم.

    شایان ذکر است دومین نمایشگاه بین‌المللی سازه‌های فولادی و صنایع ماشین‌آلات و خدمات مهندسی وابسته از ۲۳ تا ۲۶ دی ماه برگزار و استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب توسط موسسه محتواک با حمایت تعاونی کامسی و برگزاری پنل‌های مختلف با حضور کارشناسان به بررسی جوانب مختلف سازه‌های فولادی پرداخت.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *