×
×

تاکید عضو اتاق بازرگانی ایران بر حل مشکل صادرکنندگان/ بدون سوئیفت حال صادرات ایران خوب نخواهد شد

  • کد نوشته: 1077
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • 15 بازدید
  • ۰
  • به گزارش استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب، سهیل آل‌رسول در پنل”سازه های فولادی و صادرات خدمات فنی مهندسی” با اشاره به افزایش حجم تولیدات فولادی کشور نسبت به سال گذشته اظهار داشت: در سال جاری حجم تولیدات فولادی کشور از منظر فولاد خام و سازه‌های ساخته شده کشور آمار قابل توجهی است که نشان ‌می‌دهد […]

    تاکید عضو اتاق بازرگانی ایران بر حل مشکل صادرکنندگان/ بدون سوئیفت حال صادرات ایران خوب نخواهد شد
  • به گزارش استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب، سهیل آل‌رسول در پنل”سازه های فولادی و صادرات خدمات فنی مهندسی” با اشاره به افزایش حجم تولیدات فولادی کشور نسبت به سال گذشته اظهار داشت: در سال جاری حجم تولیدات فولادی کشور از منظر فولاد خام و سازه‌های ساخته شده کشور آمار قابل توجهی است که نشان ‌می‌دهد در کشورهای همسایه به ویژه در عراق سهم قابل توجهی از سازه‌های فولادی را در اختیار داریم.

    وی با اشاره به مقررات حمایتی در صادرات خدمات فنی و مهندسی تصریح کرد: بنده معتقد هستم که زمینه فعالیت در این حوزه باید از پیچیدگی مناسبی برخوردار باشد به این صورت که رویکرد فروشنده و صادرکننده به کشور هدف باید به سمت برندسازی تغییر یابد.

    عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: این موضوع از این جهت قابل دفاع است که هرچقد در دنیای اقتصادی امروز زمینه فعالیتی ما سهم بیشتری از خدمات و دانش برخوردار باشد، ارزش و سود بالاتری نیز به‌همراه خواهد داشت که قطعا هجمه تهدیدات را کاهش خواهد داد.

    آل‌ رسول بیان کرد: امروزه بسیاری از کشورهای همسایه خریدار کالای ما به ریال هستند و معاملات را با محوریت ریال انجام‌ می‌دهند که در واقع این ریسک را از طرف خود به سمت سازنده ایرانی سوی می‌دهند که سبب محرومیت سازنده ایرانی از سود دلاری می‌شود‌؛ بنابراین‌ انتظار داریم شرکت‌های با ظرفیت فنی و دانشی بالا و برخوردار از فرصت نیروی انسانی و انرژی ارزان در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ورود جدی داشته باشند.

    وی سپس با اشاره به خام‌فروشی محصولات گفت: اکثر سازندگان فولاد کشور، فولاد را به قیمت جهانی خریداری می‌کنند، بنابراین اگر عدم شفافیتی در این زمینه وجود دارد مربوط به تولیدکنندگان است. در واقع ظرفیت خام‌فروشی در بدنه تولیدکنندگان بالادستی است، اما در مورد سازندگان تمامی هزینه‌ها براساس نرخ جهانی است.

    دبیر انجمن صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی کشور با اشاره به ناترازی انرژی در کشور افزود: ۶۷ درصد نفت و گاز در زمستان مربوط به مصرف‌کنندگان خانگی است و تنها ۶ و ۷ درصد مربوط به کارخانجات است، اما اولین قربانیان این ناترازی‌ها، صاحبان صنایع هستند که مشوق‌هایی پیش‌بینی شده و اتاق بازرگانی هم به صورت جدی پیگیر این موضوع است تا ارزش کالای صادراتی تا حد بسیاری بالا ببریم.

    آل‌رسول چشم‌انداز آینده صنعت فولاد به ویژه صادرات خدمات فنی و مهندسی خاطرنشان کرد: حال هیچ بخشی از اقتصاد کشور خوب نیست و عمده دلیل این امر عدم توجه به مباحث دیپلماتیک به ویژه FATF و گشایش مباحث بانکی است که ۹۰ درصد موضوع را برطرف می‌کند. در واقع بدون حل مشکل سوئیفت حال صادرات ایران خوب نخواهد شد.

    دیدگاه مبتنی بر رانت انرژی در شرکت‌های فولادی ناشی از نبود متولی و اسنادبالادستی است

    در ادامه محمدرضا رئیسی دبیر انجمن مدیران دارندگان نشان استاندارد ایران در پنل “سازه‌های فولادی و خدمات فنی مهندسی” در مورد دیدگاه فعلی مبنی بر استفاده شرکت‌های فولادی از رانت انرژی اظهار داشت: چنین رویدادهایی سبب می‌شود که نظرات از لایه اندیشه به حوزه عملیاتی تبدیل شود.

    وی افزود: یکی از پارامترهای مهم جغرافیای ایران، دسترسی به آب‌های آزاد است و عراق در دسترسی به آب‌های آزاد محدودیت دارد؛ علاوه بر این مزایایی داریم و اگر مسائل انرژی را نیز اضافه کنیم می‌توانیم از جغرافیا در آورده خودمان استفاده کنیم.

    دبیر انجمن مدیران دارندگان نشان استاندارد ایران با بیان اینکه بعد از نظامی‌گری و مسائل امنیتی، ریشه‌دارترین رفتار انسانی اقتصادی است، عنوان کرد: باید از مشکلاتی که جغرافیا به ما تحمیل کرده خارج شویم و آن را تبدیل به فرصت کنیم تا در کنار تکنولوژی و انرژی از آن استفاده کنیم و عراق نیز از این مزیت‌ها استفاده کند تا روابط تعمیق پیدا کند. در این راستا راهکار این است که از نهادهای موجود یعنی اتاق بازرگانی بهره ببریم.

    رئیسی سپس در مورد رفع دیدگاه موجود در مورد استفاده از رانت انرژی در حوزه فولاد گفت: زمانی که متولی برای آموزش داشته باشیم این مسائل حل می‌شود، باید با عدد و رقم صحبت‌ کرد. زمانی که مدیریت بر اساس شاخص‌ها بازخواست کند و بر اساس چشم انداز برنامه را پیش ببرد، این مشکلات رفع می‌شود.

    وی خاطرنشان کرد: مشکلات به این برمی گردد که اسنادبالادستی نداریم و سیاست‌ها بیشتر انقباضی بوده؛ باید برآورد کنیم که کجا ایستاده‌ایم و به شکل کلان‌تر نگاه کنیم؛ همان‌گونه که در انتخابات نظام مهندسی به بحران خوردیم چون نظام مهندسی و وزارت مسکن نمی‌توانستند مشکلات را حل کنند از اینرو نهاد مردمی جهت توازن ایجاد شد؛ در حوزه فولاد نیز باید نهادی تشکیل شود تا برآورد کنیم که انرژی را که می‌گیریم چکار باید کنیم؛ بحران این است که در هیچ حوزه ای شفافیت وجود ندارد.

    دبیر انجمن مدیران دارندگان نشان استاندارد ایران در مورد تکنولوژی در حوزه اسکلت فولادی ادامه داد: سازه‌های فلزی پیچیده نیست؛ زمانی کار به شکل تیراژی و زمانی موردی انجام می‌شود، در زمینه اسکلت فلزی بحران تکنولوژی نداریم و کاری که در دنیا می‌شود را انجام می‌دهیم و ظرافت تکنولوژی به کارهای تیراژی برمی‌گردد.

    شایان ذکر است دومین نمایشگاه بین‌المللی سازه‌های فولادی و صنایع ماشین‌آلات و خدمات مهندسی وابسته از ۲۳ تا ۲۶ دی ماه برگزار و استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب توسط موسسه محتواک با حمایت تعاونی کامسی و برگزاری پنل‌های مختلف با حضور کارشناسان به بررسی جوانب مختلف سازه‌های فولادی پرداخت.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *