×
×

اما و اگرهای تهاتر در حوزه فولاد؛ از پیشنهاد انبوه‌سازان تا عدم استقبال تولیدکنندگان

  • کد نوشته: 1095
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • 16 بازدید
  • ۰
  • به گزارش استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب؛ مهدی زرقانی بازرس انجمن انبوه‌سازان استان تهران در پنل “سازه‌های فولادی و انبوه‌سازی” اظهار داشت: در پروژه‌های انبوه‌سازی مسئله مهم سرعت است و سازه‌های فولادی سرعت را بالا می‌برد از اینرو انتخاب انبوه‌سازی است. وی افزود: در کشور ما چون انبوه‌سازی بیشتر توسط دولت و به شکل حمایتی […]

    اما و اگرهای تهاتر در حوزه فولاد؛ از پیشنهاد انبوه‌سازان تا عدم استقبال تولیدکنندگان
  • به گزارش استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب؛ مهدی زرقانی بازرس انجمن انبوه‌سازان استان تهران در پنل “سازه‌های فولادی و انبوه‌سازی” اظهار داشت: در پروژه‌های انبوه‌سازی مسئله مهم سرعت است و سازه‌های فولادی سرعت را بالا می‌برد از اینرو انتخاب انبوه‌سازی است.

    وی افزود: در کشور ما چون انبوه‌سازی بیشتر توسط دولت و به شکل حمایتی انجام می‌شود، در حال حاضر کمتر از اسکلت فلزی استفاده می‌شود، با اینکه دولت به بانک‌ها جهت حمایت تاکید داشته ولی عملا اتفاق نمی‌افتد و همچنان از نوع ضعیف اسکلت بتنی استفاده می‌شود که سبب مدت‌دار شدن پروژه‌ها می‌شود.

    بازرس انجمن انبوه‌سازان استان تهران تاکید کرد: اگر فرهنگ‌سازی صورت گیرد به عنوان یک سازنده نگاه صنعتی‌سازی داریم و از سازه‌های فولادی استفاده می‌کنیم.

    زرقانی سپس گفت: مشکل اصلی صنعت ساختمان به ویژه انبوه‌سازی مشکل نقدینگی است؛ تهاتر یکی از راهکارهای تامین مالی است؛ منتها در صنعت ساختمان همه کالاها به جز اسکلت فلزی با تهاتر انجام می‌شود، ولی در زمینه تهاتر اسکلت و فلزات خیلی موفق نبودیم چون آهن مثل طلا و مس  به شکل نقدینگی فروش است و کارخانه‌‌ها سخت به این موضوع تن می‌دهند.

    وی خاطرنشان کرد: باید در زنجیره‌ای این شرکت‌ها را وارد صنعت ساختمان کرد و بهترین راه نجات سازنده‌ها درگیر کردن تولیدکنندگان سازه‌های فلزی و فولادی است که حتی پیشنهاد داریم که شریک پروژه شوند، در این صورت رونق صنعت ساختمان بیشتر خواهد شد که باید در این زمینه سازوکاری پیش‌بینی شود.

    تحریم بزرگترین مانع حضور تولیدکنندگان سازه‌های فولادی در کشورهای همسایه است

    رامین گوران دبیر انجمن انبوه‌سازان استان تهران اظهار داشت: استفاده از سازه‌‌های فولادی و یا بتنی با توجه به شرایط جغرافیایی کشور ایران و نوع سیستم سازه معماری و نقشه معمار متفاوت است.

    وی ادامه داد: اساساً جاهایی که تامین منابع صورت گرفته باشد و بازگشت سرمایه تضمین شده باشد عمدتا از سازه‌های فولادی به دلیل سرعت اجرای بالا استفاده می‌شود به ویژه اینکه با سازه‌های فولادی می‌توان عمر ساختمان را نیز افزایش داد.

    دبیر انجمن انبوه‌سازان استان تهران افزود: در خصوص منابع مالی عملا وقتی قرار است هزینه تدریجی باشد گزینه‌ای بهتر از بتن وجود ندارد، لذا در نهضت ساختمانی به دلیل اینکه آورده‌ها طولانی‌مدت است از سازه‌های بتنی استفاده می‌شود.

    گوران تصریح کرد: تامین مالی برای پروژه‌های مختلف نیازمند شریک تجاری است و شرکا به قیمت تمام شده آپارتمان شریک تجاری می‌شوند اما در حوزه فولاد متاسفانه چندان استقبالی از این موضوع نشده است، این در حالی است سازنده‌ها و تولیدکنندگان تمایل بسیاری برای تعامل به این شکل دارند.

    وی ادامه داد: تولیدکنندگان باید در ریسک پروژه‌ها شرکت کنند، البته انتخاب نوع سیستم به پارامترهای زیادی بستگی دارد، که مهم‌ترین آن موضوع تحریم‌ها است برای نمونه در حوزه فولاد با برداشتن تحریم‌ها و وارد کردن ماشین‌آلات به روز می‌توان قیمت تمام ‌شده فولاد را کاهش داد.

    دبیر انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت: ماشین‌آلاتی که امروز در حوزه سازه‌های فولادی فعال هستند مربوط به حدود ۳۰ سال گذشته است که استفاده از آن قیمت تمام‌شده محصول را افزایش می‌دهد و این مساله باعث گرانی فولاد و عدم تمایل سازنده به استفاده از آن شده است.

    گوران با تاکید بر تعامل مناسب تولیدکنندگان فولاد با سازندگان بیان کرد: پیشنهاد این است که تولیدکنندگان سازه‌های فولادی از ابتدای پروژه با سازندگان شریک شوند و ریسک پروژه را بپذیرند.

    وی سپس خاطرنشان کرد: در بحث تحریم‌ها و لوایح FATF اتاق بازرگانی برای برطرف کردن مشکلات با بالادستی‌ها وارد مذاکره شده که بتواند برخی مشکلات را برطرف کنند، چون تا زمان وجود تحریم و مشکلات تبادل مالی نخواهیم توانست با کشورهای همسایه وارد تعامل شویم و در حوزه‌های مختلف از جمله فولاد و به روز کردن ماشین‌‌آلات حضور فعالانه‌ای داشته باشیم.

    سازه‌های فولادی گزینه‌ای کارآمد در بافت فرسوده است

    علی‌اکبر نبی‌ئی منتخب هیئت مدیره دوره دهم سازمان نظام مهندسی استان تهران با اشاره به تفاوت طراحی‌ها در سازه‌های فلزی و یا بتنی اظهار داشت: یکی از مباحث مورد توجه در سازه‌های فولادی موضوع طراحی است، در سازه‌های فولادی به‌واسطه اینکه ابعاد ستون‌ها کمتر می‌شود قاعدتاً فضای بیشتری به ویژه در بافت فرسوده و ساختمان‌های ریزدانه برای تامین پارکینگ خواهیم داشت که فضای پرت را کاهش می‌دهد.

    وی بیان کرد: علاوه بر این سازه‌های فولادی به دلیل سرعت بالا در فرآیند اجرا گزینه مناسبی هستند و با توجه به اینکه در سال‌های اخیر فرآیند تولید اسکلت در محل پروژه انجام ‌می‌شود بسیاری از دغدغه‌های سازندگان را کاهش می‌دهد.

    منتخب هیئت مدیره دوره دهم سازمان نظام مهندسی استان تهران ادامه داد: استفاده از سازه‌های فلزی در بحث ساخت‌و‌ساز از طراحی تا اجرا فرایندی دارد که استاندارد مناسبی را به ساختمان می‌دهد؛ سازه‌های فولادی امروزه در کارخانه‌هایی تولید می‌شود که کاملاً تحت نظارت هستند و در ساختمان صرفاً اجرا می‌شود که فرایندی به صورت موثر است.

    نبی‌ئی گفت: امروزه بحث اصلی بحث مدیریت یکپارچه شهری است که همه ارگان‌ها باید هماهنگ عمل کنند، امروزه به جرات می‌توان گفت در حوزه سازه‌های فولادی هیچ کس حق ندارد عملیات جوش را در محل پروژه انجام دهد و همه فرایندها تمام و کمال در کارخانه انجام ‌می‌شود که بواسطه این استانداردسازی و کیفیت بالا، کار مهندسان ناظر نیز آسان‌تر شده‌است.

    وی همچنین خاطرنشان کرد: در بحث نگهداشت ساختمان هم امید است بحث استانداردسازی و کنترل کیفیت براساس مبحث ۲۲ سازمان ‌نظام مهندسی در همه فرآیند ساخت‌و‌ساز مورد توجه جدی قرار گیرد که البته نسبت به چند سال گذشته پیشرفت‌های خوبی را شاهد بودیم.

    مقایسه وضعیت کیفیت ساخت‌و‌ساز در ایران و امارات

    در ادامع این پنل حسین رجبی مدیرعامل هلدینگ تالومر اظهار داشت: در حوزه سازه فولادی تفاوت‌ها تعیین کننده است؛ از لحاظ فنی و کیفیت سازه‌های فولادی ارجحیت دارد.

    وی ادامه داد: مهم‌ترین مشکل در استفاده از سازه‌های فولادی موضوع نقدینگی و مالی است؛ از اینرو سازنده‌ها در شروع پروژه‌ تصمیم می‌گیرند از سازه‌های بتنی استفاده کنند.

    مدیرعامل هلدینگ تالومر ضمن مقایسه پروژه‌های ساختمانی ایران و امارات عنوان کرد: در امارات شرکت‌های چندملیتی فعالیت می‌کنند که از لحاظ کیفیتی برخی شرکت‌ها از سازه‌های خوبی استفاده می‌کنند، ولی از لحاظ دیزاین و لوکس بودن کشور ما جلوتر است، البته زیرساخت‌هایی وجود دارد و آنها از ما جلوتر هستند که باید این استانداردها به داخل کشور بیاید.

    رجبی سپس گفت: در حوزه خدمات فنی و مهندسی قابلیت زیادی داریم منتها مشکل تحریم سبب شده برای تامین مالی و دریافت وجه در مبادلات مالی با مشکل مواجه شویم که این امر کار را بسیار دشوار کرده و هزینه‌ها را بالا برده است؛ همین سختی باعث عدم رغبت شرکت‌های ما و همچنین کشورهای دیگر شده ولی از لحاظ فنی و دانش کشور ما موفق است.

    شایان ذکر است دومین نمایشگاه بین‌المللی سازه‌های فولادی و صنایع ماشین‌آلات و خدمات مهندسی وابسته از ۲۳ تا ۲۶ دی ماه برگزار و استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب توسط موسسه محتواک با حمایت تعاونی کامسی و برگزاری پنل‌های مختلف با حضور کارشناسان به بررسی جوانب مختلف سازه‌های فولادی پرداخت.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *