×
×

مباحث مقررات ملی باید بروزرسانی شود

  • کد نوشته: 1098
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • 14 بازدید
  • ۰
  • به گزارش نبض‌نیوز به نقل از استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب، حسن شیخ‌الاسلامی استاد دانشگاه در پنل” سازه‌های فولادی و آموزش” با اشاره به لزوم نیازسنجی بازار در حوزه ساخت‌و‌ساز اظهار داشت: امروزه مشکلات و نارسایی‌های بسیاری در حوزه آموزش وجود دارد. وی بیان کرد: متاسفانه سیلابس‌های درسی برای دانشجویان حوزه ساخت‌و‌ساز در دانشگاه‌ها قدیمی […]

    مباحث مقررات ملی باید بروزرسانی شود
  • به گزارش نبض‌نیوز به نقل از استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب، حسن شیخ‌الاسلامی استاد دانشگاه در پنل” سازه‌های فولادی و آموزش” با اشاره به لزوم نیازسنجی بازار در حوزه ساخت‌و‌ساز اظهار داشت: امروزه مشکلات و نارسایی‌های بسیاری در حوزه آموزش وجود دارد.

    وی بیان کرد: متاسفانه سیلابس‌های درسی برای دانشجویان حوزه ساخت‌و‌ساز در دانشگاه‌ها قدیمی هستند و به روز نشده‌اند، دانشجویان رشته عمران هیچ درک درستی از فضای اجرای پروژه‌های ساختمانی ندارد و دروس ارائه شده در این رشته‌ها بر مبنای بازار کار نیست.

    این استاد دانشگاه گفت: در بازار کار مشکلات زیادی وجود دارد که اولین آن ذهنیت گران‌قیمت بودن سازه‌های فلزی و فقدان متخصص و مهندسان حوزه سازه‌های فلزی است، علاوه بر این موضوع کنترل‌ها و تضاد منافع شهرداری، سازمان‌ نظام مهندسی و شرکت‌های مرتبط نیز چالش‌های زیادی را به وجود آورده که نیازمند تعامل نهادهای مختلف است.

    شیخ‌الاسلامی بیان کرد: دنیا در حال تکامل است و باید مباحث مقررات ملی نیز تغییر کند، پس از چند سال که ویرایش جدید این‌ مباحث آمده اما تقریبا تاکید بر همان موارد قبلی است.

    وی سپس با اشاره به ضرورت ارتباط دانشگاه و صنعت افزود: یک دوره ۳ ساله تحت هر عنوانی برای دانشجویان گذاشته شود که شرایط برای ارتباط دانشگاهیان با حوزه صنعت تعریف شود، مباحث ۴ و ۳ نظام مهندسی به صورت جدی دیده شود.

    این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: امروزه فعالیت در حوزه مجازی مخاطبان خاص خود را می‌طلبد، متاسفانه فعالیت در اینستاگرام بیشتر به سمت درآمدزایی رفته و افراد به عنوان بلاگر مخاطب را جذب می‌کنند که در حوزه آموزش ساخت‌و‌ساز نمی‌توان اینگونه عمل کرد، بنابراین سعی می‌کنیم مطالب یا به صورت فان دلیل و یا رویکرد کسب سود بیشتر به مخاطبان ارائه کنیم.

    سیلابس‌های درسی دانشجویان مهندسی فاصله زیادی با فضای بازار کار دارد

    حامد مسیح تهرانی مدیر آکادمی علوم مهندسی در مورد فاصله دانشگاه و حوزه عملیاتی اظهار داشت: وضعیت خوب نیست و در واقع اسفناک است، واقعیت اینکه ما نیز در همین سیستم رشد کرده و درس خواندیم ولی بخشی از سیلابس درس‌ها مشکل دارد و به‌گونه‌ای است که با بازار کار و فضای عمومی جامعه فاصله دارد.

    وی ادامه داد: برخی دانشجویان هم خیلی توجه نمی‌کنند و بعد که وارد بازار کار می‌شوند این خلا را احساس می‌کنند؛ مثلا در معماری خیلی در مورد ضوابط صحبت نمی‌شود و دانشجویان را به کارهای خارجی سوق می‌دهند اما وقتی به آزمون نظام مهندسی می‌رسند ضعف‌ها مشهود است و از تاسیسات درکی ندارند.

    مدیر آکادمی علوم مهندسی عنوان کرد: باید درس‌ها به شکل واقعی‌تر در دانشگاه دیده می‌شد؛ به علاوه مسئول ترویج و آموزش مهندسان تا حدودی سازمان نظام مهندسی است و ناظرین و طراحان باید به روز شوند ولی کمیته آموزش جدی نیست و کار جدی نکرده است.

    تهرانی سپس در مورد فعالیت‌های آموزشی آکادمی خود گفت: ما بر اساس چند مدل پیش رفتیم، از آنجا که دانشجویان معماری به شدت تصویری هستند، مباحث مقررات ملی را تصویری کردیم؛ قانون تصویر ندارد و قوانین بر اساس پیش فرض آگاهی نسبت به آنها می‌باشد و فقط ضوابط را مشخص می‌کند؛ همچنین آیین‌نامه خوانی را به بچه‌ها آموزش می‌دهیم تا با بار حقوقی آشنا شوند.

    وی خاطرنشان کرد: بازدید و رفتن به کارگاه در ابتدا نیاز به فرهنگ‌سازی دارد؛ به دلایلی سازنده‌ها همکاری نکردند که مکاتبات انجام شد و فرهنگ‌سازی انجام شده؛ در مجموع ما بخش خصوصی هستیم که در یک پلتفرم فیلتر شده کار آموزش را انجام می‌دهیم، بیشتر کار ما دلی می‌باشد  و از ارگانی صحه بر کار ما نگذاشته‌اند.

    مدیر آکادمی علوم مهندسی بیان کرد: اینستاگرام پلتفرم اشتباهی است و روز اول برای اشتراک عکس بوده و بعد ویدئو وارد شد، سپس پیج‌های عمومی آمده‌اند؛ افرادی که وارد اینستاگرام می‌شود برای وقت‌گذرانی است و اصطلاحا پلتفرم بی‌حوصله‌ها و کم‌صبرها است؛ در حالی که در یوتیوپ می‌توان ویدئوهای با زمان طولانی‌تری کار کرد، ولی چون اینستاگرام مورد پسند ایرانی‌ها است ما برای آموزش استفاده کردیم؛ البته نمی‌توان در ۳۰ ثانیه یا یک دقیقه مطلب آموزشی ارائه دهیم ولی محتواهای ۳۰ ثانیه تولید می‌کنیم و بعد در مورد آن موضوع  وبینار می‌گذاریم.

    واقعیت‌های ویدئوهای اینستاگرامی؛ از رغبت به محتواهای طنز تا مغفول ماندن محتواهای آموزشی

    امیر طاها نوروزی مدیر گروه آموزشی پاراسیویل اظهار داشت: قانونگذار در موضوعات مهندسی ورود کرده چون دانشگاه کامل نیست؛ در هیچ جای دنیا وظیفه دانشگاه این نیست و فقط اطلاعات ارائه می‌شود و نباید در این زمینه مناقشه ایجاد کرد؛ برای مهارت‌آموزی گاهی انجمن‌های حمایتی وارد می‌شوند.

    وی در مورد ورود نظام مهندسی به آموزش افزود: به نظر من نظام مهندسی می‌تواند در دو بخش ارزشیابی، اعتباردهی و صحت‌سنجی ورود کند، اگر نظام مهندسی به آموزش وارد شود زمینه فساد و رانت فراهم می‌شود؛ در حالی که باید فضای رقابت در حوزه آموزش ایجاد شود و در نهایت نظام مهندسی نظارت و ارز‌یابی انجام دهد.

    مدیر گروه آموزشی پاراسیویل بیان کرد: مهندسان سه سال برای کارآموزی فرصت دارند و بعد وارد آزمون می‌شوند، منتها چه مقدار قابلیت عملیاتی وجود دارد. اکنون نرم افزار حرف اول را می‌زند ولی آزمون نظام مهندسی بر این مبنا نیست. نظام مهندسی در این موارد کم‌کاری کرده است.

    نوروزی خاطرنشان کرد: اینستاگرام پلتفرمی است که بر اساس لایک و کامنت افراد روبرو را نشان می‌دهد و ما به ازای دیدن هر یک دقیقه کلیپ غیرعلمی، سبب می‌شود محتوای خوب به بقیه نشان داده نشود. وضعیت این پلتفرم به‌گونه‌ای است که تولیدکننده محتوا به نقطه‌ای می‌رسد که افراد فقط به ویدئوهای ۳۰ ثانیه ای توجه می‌کنند این باعث می‌شود که افراد روبرو به مجسمه‌های بد تبدیل شوند و حرف سطحی بزنند چون افراد این مدل دوست دارند.

    وی خطاب به استفاده‌کنندگان از اینستاگرام تاکید کرد: هر آنچه را می‌بینید دریچه ای به دنیا نیست بلکه آینه‌ای برای خود است و باید نگران باشید که چه چیزی برای شما نمایش داده می‌شود.

    شایان ذکر است دومین نمایشگاه بین‌المللی سازه‌های فولادی و صنایع ماشین‌آلات و خدمات مهندسی وابسته از ۲۳ تا ۲۶ دی ماه برگزار و استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب توسط موسسه محتواک با حمایت تعاونی کامسی و برگزاری پنل‌های مختلف با حضور کارشناسان به بررسی جوانب مختلف سازه‌های فولادی پرداخت.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *