×
×

روند استاندارد سازه‌های فولادی

  • کد نوشته: 1101
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • 21 بازدید
  • ۰
  • به گزارش استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب؛ مهرداد کهتری مدیرعامل شرکت ایزدهور آریا در پنل”سازه‌های فولادی و استفاده از تکنولوژی”در مورد استانداردسازی سازه‌های فولادی اظهار داشت: اعتباربخشی که در سطح دنیا چند سالی انجام می‌شود، در ایران نیز این فرآیند اجرا شده و در این زنجیره از تنها نهاد اعتباربخشی یعنی استاندارد صلاحیت ایزو ۹۰۰۱، […]

    روند استاندارد سازه‌های فولادی
  • به گزارش استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب؛ مهرداد کهتری مدیرعامل شرکت ایزدهور آریا در پنل”سازه‌های فولادی و استفاده از تکنولوژی”در مورد استانداردسازی سازه‌های فولادی اظهار داشت: اعتباربخشی که در سطح دنیا چند سالی انجام می‌شود، در ایران نیز این فرآیند اجرا شده و در این زنجیره از تنها نهاد اعتباربخشی یعنی استاندارد صلاحیت ایزو ۹۰۰۱، ایزو ۱۴۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ وارد خواهیم شد.

    وی در مورد چگونگی اعتباربخشی ادامه داد: در این فرآیند یا خدماتی که ارائه می‌شود از طریق یک زنجیره و نهادهای واجد صلاحیت و بی‌طرف سنجیده می‌شود.

    مدیرعامل شرکت ایزدهور آریا عنوان کرد: در مورد سازه‌های فولادی استاندارد ایزو ۳۸۳۴ که جوشکاری فلزی از نوعی ذوبی است و شرکت‌ها باید الزامات استاندارد را فراهم کنند؛ بعد از انعقاد قرارداد سازمان مورد ممیزی قرار می‌گیرد و اگر انطباق داشته باشند گواهینامه انطباق صادر و پس از ارزیابی در نهایت نشان استاندارد صادر می‌شود.

    کهتری سپس گفت: استاندارد سند کتبی است که توسط متخصص تدوین می‌شود و حداقل الزامات را تعریف می‌کند، استاندارد می‌تواند شرکتی، انجمنی، ملی یا بین المللی باشد؛ که استانداردهای ما بین المللی است.

    وی خاطرنشان کرد: خدمات نباید محدود به انجمن باشد و هر مجموعه‌ای خواست و توانست شرایط را به نهاد ارزیابی اثبات کند می‌تواند موفق به اخذ این گواهینامه شود. فرآیند اعتباربخشی شایستگی و بی‌طرفی را شامل می‌شود و اگر مشاوره دهیم بی‌طرفی زیرسوال می‌رود و کاری که انجام می دهیم عدم انطباق ها را اعلام می کنیم تا بررسی و رفع کنند.

    شاخص‌های انرژی در برآورد اقتصادی ما جایگاهی ندارند

    محمدناصر زنگنه مدیرعامل شرکت هوشمندسازه اظهار داشت: کار اصلی ما تولید سازه ساختمان است یعنی سازه‌ها را با روش سردنورد تولید می‌کنیم که ورود این صنعت به کشور ما نوپا می‌باشد و فرآیند کار منطبق با تکنولوژی‌ روز دنیا می‌باشد.

    وی ادامه داد: حضور پلتفرم‌ها استفاده از تکنولوژی‌های روز است تا خطای انسانی را به حداقل برسانیم و فلسفه حضور ناظرین نیز این است که از خطاهای انسانی منجر به ناامنی و کیفیت پایین جلوگیری کند؛ وقتی سازه در کارخانه با روش اتوماتیک تولید می‌شود نظارت‌های را پشت سر می‌گذاریم.

    مدیرعامل شرکت هوشمندسازه عنوان کرد: در نظام فنی و اجرایی پیش‌بینی‌هایی جهت نظارت بر تولید توسط مهندسین ناظر شده است و روش‌های جدید تولید ما را از این نظارت‌ها بی‌نیاز می‌کند چون استانداردها به خط تولید وارد شده و در فرآیند تولید رعایت می‌شود و نیاز به ناظر انسانی نیست. طبیعی است در بخش مونتاژ همچنان نیازمند حضور مهندسین ناظر هستیم.

    زنگنه سپس گفت: در افق آینده ساخت‌و ساز در دنیا به سمت تولید کارخانه‌ای می‌رود که در اینصورت بخش عمده ای از ماموریت‌های نظام مهندسی توسط شرکت‌ها دنبال می شود، چراکه با استقرار خط تولید از نظارت‌های کارگاهی بی‌نیاز می‌شویم.

    وی افزود: فاکتور ایمنی و راحتی در ساختمان ملاک اصلی است و نظام مهندسی ایمنی را دنبال می‌کند؛ برای تحقق راحتی باید تکنولوژی‌های جدید به کار گرفته شود.

    مدیر‌عامل شرکت هوشمندسازه با اشاره به چالش‌های ساخت سنتی بیان کرد: تبعات سیاستی که در زمینه ساختمان دنبال کردیم را در ناترازی انرژی و آلودگی زیست‌محیطی می‌بینیم؛ صنعت سیمان از یارانه انرژی استفاده می‌کند، وقتی کالایی ارزان تولید شود هر صنعتی که وابستگی به آن پیدا کند ارزان است؛ در نقطه مقابل فولاد است.

    زنگنه خاطرنشان کرد: امروز قیمت فولاد از قیمت‌های جهانی در کشور ما بالاتر است از اینرو صنعت فولاد با تغییر سیاست اعطای یارانه به بخش انرژی کمترین آسیب را می‌بیند. صنایعی که وابسته به یارانه هستند در درازمدت نمی‌توانند ادامه دهند، چون هم طمع تولیدکنندگان به گونه‌ای که خود را با قیمت بازارهای خارجی تطبیق می‌دهند و شرایط نابرابری ایجاد می‌کنند و در درازمدت به علت اینکه شدت مصرف انرژی در کشور بالا است نمی‌توانیم این روند را ادامه دهیم.

    وی ادامه داد: شاخص کربن هم در دنیا مطرح است و صنعت ساختمان از مقصرین عمده تولید کربن در دنیا است و ۳۰ تا ۴۰ درصد کربن دنیا را این صنعت تولید می‌کند و صنعت سیمان به تنهایی ۱۰ درصد این بار را بر دوش دارد و هر جا بتوانیم استفاده از سیمان را هوشمندانه کنیم و مصالحی که متکی به کالاهای انرژی بر است را کنترل کنیم شرایط برای حفظ محیط‌زیست بهبود پیدا می‌کند.

    مدیرعامل شرکت هوشمندسازه تاکید کرد: یکی از دلایل روش‌های سنتی ساخت‌و ساز در کشور وجود یارانه پیدا و پنهان است؛ اگر سیستم‌های صنعتی کمتر ظهور و بروز پیدا کردند به این دلیل است که شاخص‌های انرژی در برآورد اقتصادی ما جایگاهی ندارند یا مبحث زیست محیطی به عنوان شاخص کنترلی و تاثیرگذار از طرف سیاست گذاران بخش مسکن مورد توجه نیست‌.

    شایان ذکر است دومین نمایشگاه بین‌المللی سازه‌های فولادی و صنایع ماشین‌آلات و خدمات مهندسی وابسته از ۲۳ تا ۲۶ دی ماه برگزار و استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب توسط موسسه محتواک با حمایت تعاونی کامسی و برگزاری پنل‌های مختلف با حضور کارشناسان به بررسی جوانب مختلف سازه‌های فولادی پرداخت.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *