به گزارش استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب؛ سعید زارع حقیقی مدیرعامل کامسی در پنل “سازههای فولادی، کنترل و نظارت” در مورد استاندارد شرکتهای فولادی اظهار داشت: برای سازههای فولادی تا چند سال گذشته استاندارد تعریف نشده بود و به شکل سلیقهای برخورد میشد که فساد شکل میگرفت.
وی تاکید کرد: نظارت لحظهای نیست و باید مستمر و مسئولانه باشد، در این راستا بار مسئولیتی سنگینی بر عهده مهندسان گذاشتیم که قابل اجرا نیست و نظام مهندسی باید این فرآیندها را تصحیح کند؛ عدم استاندارد در کالایی که مشمول استاندارد اجباری است جرم تلقی میشود و مهندس ناظر باید چک لیست داشته باشد و کد ده رقمی استاندارد را استعلام کند.
مدیرعامل کامسی افزود: مسئولیت منافع میلیاردی کارخانه بر عهده مهندس ناظر با تعرفه کم قرار میگیرد، از اینرو باید این مسئولیت از مهندس کم شده و به برندسازی واگذار شود.
زارع حقیقی با بیان اینکه سازمان استاندارد متولی کیفیت است و باید پاسخگو باشد، گفت: مباحث آموزشی و آشنایی مهندسان با کارخانهها ضروری است؛ مهندسین ناظر باید حتما کد ده دقمی را رصد کنند و اسکلت فاقد این کد معرفی شود چراکه جرم تلقی میشود.
وی ادامه داد: در کارخانههای مجموعه ما مهندسان صنایع، متالوژی و تنوعی از مهندسان مشغول هستند و عمده آنها عضو نظام مهندسی هستند؛ فقط اینکه به صورت تخصصی با یک حرفه آشنایی دارند؛ متاسفانه برخی طرحهای مهندسین طراح قابل اجرا نیست و فاصله مهندسین با کار اجرایی زیاد است و همین فاصله سبب شد تا آشنایی مهندسان با صنعت پیگیری شود.
مدیرعامل کامسی عنوان کرد: گرچه سازمان نظام مهندسی واحد تشکلها را ایجاد کرده ولی در عمل جای فعالیت برای آنها ایجاد نشده، در حالی که توجه به تشکلها باعث میشود رسالت سازمان نظام مهندسی در مورد کیفیت ساخت بهتر اجرایی شود.
استانداردسازی و افزایش کیفیت ساختوساز
امیرحسامالدین آرمانپور عضو هیئتمدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران اظهار داشت: نظارت بر ساختوساز و کیفیت اجرای ساختمان طبق قانون برعهده مهندسین صاحب صلاحیت است که صلاحیت آنها توسط سازمان نظام مهندسی تایید میشود، در واقع سازمان نظام مهندسی وظیفه نظارت بر کیفیت اقدامات مهندسین را برعهده دارد که براساس سلسلهمراتب موجود انجام میشود.
وی با اشاره به مقاومت استانداردها بر سازههای فولادی بیان کرد: عقیده من بر این است که تنها راه فرار از مسئولیت، درست اجرا کردن است تا آسیب و تخریبی ایجاد نشود، اما مشکلی که وجود دارد اینکه در ساختمان بیش از ۲۰۰ متخصص کار میکنند که بعد از اتمام پروژه دسترسی به آنها ممکن نیست؛ بنابراین مسئولیت آنها تنها با مهندسین ناظر است که پاسخگو هستند.
عضو هیئتمدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران ادامه داد: باور من این است که استانداردسازی محصولات ابزار و متریال ساختمان اگر به سمت استانداردسازی حرکت کنند قطعا شاهد افزایش کیفیت خواهیم بود که در بحث مسئولیت مهندسین ناظر تاثیرگذار است.
آرمانپور تصریح کرد: در گذشته قبل از استاندارد اجباری سازههای فولادی، فرایند استاندارد در ساختمان انجام میشد که با توجه به مشکلاتی همچون دستمزد پایین خدمات مهندسی توجه چندانی به آن نمیشد که مسئولیتهای شدیدی به همراه داشت، اما در حال حاضر وجود استانداردها در سازههای ساختمانی نویدبخش این موضوع است که کیفیت اجرای اسکلتسازی ساختمان به مراتب افزایش یافته و مسئولیت را محدود میکند، امروزه هم اگرچه مسئولیت بالادستی دغدغهای برای افزایش تعرفه مهندسی ندارند ولی امید است حداقل با شرایط موجود بتوان با کیفیسازی، مسئولیتها را تا حدی محدود کرد.
وی خاطرنشان کرد: من به عنوان یکی از مدرسین کلاس شیوه ارتقا پایه همواره مخالف برگزاری کلاسها صرفاً به صورت تئوری بودم که اثرگذاری لازم را ندارد، بنابراین با پیگیریهای صورت گرفته مقرر شد که مسیر جریان برای کلاسهای ارتقا پایه از کلاسها به کارگاهها تغییر جهت پیدا کند.
شایان ذکر است دومین نمایشگاه بینالمللی سازههای فولادی و صنایع ماشینآلات و خدمات مهندسی وابسته از ۲۳ تا ۲۶ دی ماه برگزار و استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب توسط موسسه محتواک با حمایت تعاونی کامسی و برگزاری پنلهای مختلف با حضور کارشناسان به بررسی جوانب مختلف سازههای فولادی پرداخت.
دیدگاهتان را بنویسید