×
×

اشتباه تعریف ساختمان در کشور/ چرا در هر یک مترمربع ساختمان معادل یک بشکه نفت، انرژی مصرف می‌شود

  • کد نوشته: 1116
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • 93 بازدید
  • ۰
  • به گزارش استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب، جعفر قرائتی ستوده دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان در پنل “سازه‌های فولادی و صنعتی‌سازی” با اشاره به تعریف ساختمان اظهار داشت: در کشور ما ساختمان را اجزا می‌دانند؛ در حالی که ساختمان و ساختمان‌سازی یک محصول تولیدی است که از طراحی شروع می‌شود، منتها این تعریف […]

    اشتباه تعریف ساختمان در کشور/ چرا در هر یک مترمربع ساختمان معادل یک بشکه نفت، انرژی مصرف می‌شود
  • به گزارش استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب، جعفر قرائتی ستوده دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان در پنل “سازه‌های فولادی و صنعتی‌سازی” با اشاره به تعریف ساختمان اظهار داشت: در کشور ما ساختمان را اجزا می‌دانند؛ در حالی که ساختمان و ساختمان‌سازی یک محصول تولیدی است که از طراحی شروع می‌شود، منتها این تعریف در کشور مغفول مانده است.

    وی با بیان اینکه یکی از روش‌هایی که می‌تواند این تولید را به سرانجام رساند صنعتی‌سازی است، افزود: چرا ساختمان‌ها در کشور به‌گونه‌ای است که هر یک مترمربع ساختمان معادل یک بشکه نفت مصرف انرژی دارد و مجبور به تعطیلی صنایع و ادارات می‌شویم؛ صنعتی‌سازی راهبرد است که می تواند به این هدف برسد، البته دنیا به سمت فراصنعتی حرکت کرده است.

    دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان عنوان کرد: برای صنعتی‌سازی شاخص‌هایی تعریف و احراز می‌شود که یکی از شاخص‌ها سبک‌سازی است، وقتی وزن سازه کاهش یابد یعنی کمتر از منابع استفاده می شود؛ وقتی طول عمر ساختمان زیاد می‌شود یعنی به آیندگان فکر شده، شاخص‌های بهره‌برداری، مصرف انرژی و غیره مهم است‌.

    قرائتی ستوده تاکید کرد: برنامه ریزی در کشور ما مصرف‌گرا است، در حالی که در دنیا ماشین کم مصرف ساخته می‌شود و در خانه‌ها هم به همین صورت است، این شاخص‌ها در صنعتی‌سازی مطرح است و تعریف شاخص‌ها مهم است، جرائم کربن در کشور ۱۷ یا ۱۸ میلیارد در سال‌های آینده خواهد بود، در حالی که می‌توان این موضوع را تبدیل به سرمایه کرد و از آن بهره‌بردای بهتری داشته باشیم.

    ضرورت مشارکت بهره‌بردار در پروژه‌های ساخت‌و‌ساز

    سعید فاضلی مدیرعامل شرکت بام با اشاره به نقش طراحی در تولید سازه‌های فلزی اظهار داشت: طراحی دربرگیرنده جزئیات بسیاری است که در فازهای صفر، یک و ۲ تعریف می‌شود اما متاسفانه بسیاری از افراد به این سطوح توجهی ندارند.

    وی بیان کرد: ما معتقدیم بهره‌بردار باید در کلیه فرآیندها از طراحی گرفته تا اجرا حضور فعالانه‌ای داشته باشد که این موضوع در تمامی پروژه‌ها اعم از اداری، تجاری و مسکونی مغفول مانده است، در واقع این بهره‌بردار است که مشخص می‌کند با چه مقدار هزینه و با چه ابزاری باید طراحی و اجرای پروژه انجام شود.

    مدیرعامل شرکت بام با اشاره به ضرورت صنعتی‌سازی در فرآیند طراحی‌ها گفت: درحال حاضر اقداماتی در حال انجام است که در اسکلت‌های فلزی براساس اینکه آسیب پس از حوادثی چون زلزله را به حداقل برساند، نوآوری‌های خوبی انجام شده از جمله اینکه با ایجاد مفصل در برخی از تیرها بتوان صرفاً با تعویض مفصل نهایت استفاده از سازه‌ها را پس از زلزله داشته باشیم.

    فاضلی سپس خاطرنشان کرد: باید با فرهنگ‌سازی مناسب موضوع خدمات پس از فروش را در کشور توسعه دهیم.

    سبک‌ترین سازه با وزن حدود ۱۵۰ کیلوگرم در سازه نهایی محقق شده است

    در ادامه محمدقاسم پور مدیرکل گروه کالاکس اظهار داشت: کالاکس متشکل از مجموعه‌های فناور و دانش بنیان است که با چارچوب فناوری و پایداری فعالیت می‌کنیم و تکنولوژی‌هایی را در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهیم که این دو شاخص را داشته باشد.

    وی به فعالیت کالاکس در ۷ حوزه شئونات زندگی اشاره کرد و افزود: در بخش ساختمان به سمت حذف ملات طرح از جمله بتن و سیمان رفته‌ایم و ادعا می‌کنیم که توانستیم به ساختمان استاندارد برسیم.

    مدیرکل گروه کالاکس عنوان کرد: خروجی کنترل کیفیت، استاندارد؛ خروجی مهندسی کیفیت، گارانتی و خروجی مهندسی مدیریت، پشتیبانی و خدمات بهره‌برداری است که بهره‌برداری از ارکان مهم صنعتی‌سازی می‌باشد. نسل چهار ساختمان‌های هوشمند فرمان‌پذیر است و نسل پنج ساختمان مولد هوشمند است که قابلیت یادگیری رفتار را دارد و هوش مصنوعی می‌تواند یاد بگیرد محیط را برای ساکن و ذی‌نفع مناسب‌سازی کند تا دغدغه‌ها را به حداقل ممکن برساند.

    قاسم‌پور سپس گفت: مهم‌ترین موضوع در پایداری؛ بازیافت است که عدم توجه به این موضوع آسیب زیادی به محیط زیست و نسل آینده وارد می‌کند، در این راستا بتن غیرقابل بازیافت است، این درحالی است که باید وزن سازه با رعایت ضوابط مقررات ملی کاهش یابد.

    وی خاطرنشان کرد: با تلاش در کالاکس به سبک‌ترین سازه ممکن رسیده‌ایم و وزن حدود ۱۵۰ کیلوگرم در سازه نهایی محقق شده است که در حال حاضر وزن سازه حدود یک و نیم تن است، در کالاکس به ازای یک ساختمان سنتی، سه ساختمان با تکنولوژی‌های هوشمندی ارائه می‌دهیم.

    شایان ذکر است دومین نمایشگاه بین‌المللی سازه‌های فولادی و صنایع ماشین‌آلات و خدمات مهندسی وابسته از ۲۳ تا ۲۶ دی ماه برگزار و استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب توسط موسسه محتواک با حمایت تعاونی کامسی و برگزاری پنل‌های مختلف با حضور کارشناسان به بررسی جوانب مختلف سازه‌های فولادی پرداخت.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *