×
×

ظرفیت‌سنجی بورس در حوزه فولاد متناسب با نیاز نیست

  • کد نوشته: 1125
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
  • 93 بازدید
  • ۰
  • در پنل چالش‌ خریدهای بورسی بر این نکته تاکید شد که ظرفیت‌سنجی بورس در حوزه فولاد متناسب با نیاز نیست که این امر سبب بروز مشکلاتی می‌شود و باید مجوزهای خاصی برای تهیه محصولات اخذ شود.
    ظرفیت‌سنجی بورس در حوزه فولاد متناسب با نیاز نیست
  • به گزارش نبض نیوز به نقل از استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب؛ سعید زارع حقیقی مدیرعامل کامسی در پنل” چالش‌ خریدهای بورسی” با اشاره به مشکلات حوزه فولاد اظهار داشت: ۹۰ درصد از مصالح مورد نیاز ما فولادی است که همکاران ما تولید می‌کنند، بخشی از فولاد از طریق بورس تامین می‌شود که به دلیل شرایط انرژی مشمول ضرایب کاهشی شده است.

    وی ادامه داد: برای تامین نیازها به سراغ کارخانه‌هایی که در این حوزه کار می‌کنند، رفتیم و یکی از شرکت‌هایی که تامین کننده نیازهای ما است شرکت فولاد خرم آباد است که تعامل سازنده‌ای دارند و محصولات تولیدی این کارخانه با انتظارات مطابق است.

    مدیرعامل کامسی عنوان کرد: از آنجاکه سازه‌های فولادی مشمول استاندارد شده است، یکی از تست‌ها فاکتورهای مربوط به فولاد است که در این خصوص نیازها را فراهم کرده و تفاهم نامه‌ای در این زمینه منعقد شده است.

    زارع حقیقی سپس در مورد تامین فولاد خارج از بورس گفت: بخشی از مواد مصرفی فولاد ما تا ضخامت ۱۵ میلیمتر توسط فولاد مبارکه و گیلان تهیه و زیر نظر بورس ارائه می‌شود و فولاد با ضخامت بالای ۱۵ میلیمتر توسط فولادخرم آباد و کاویان و اکسین تولید که بخشی از آن در بورس و بخشی در بازار عرضه می‌شود.

    وی بیان کرد: کالاهای بورسی سبب می‌شود تا تولیدکننده با قیمت مناسبی محصول را تهیه کند و تاکنون ساختار بورس بد نبود ولی ظرفیت‌سنجی متناسب با نیاز نیست که این امر سبب بروز مشکلاتی  می‌شود و باید مجوزهای خاصی برای تهیه محصولات بگیریم چون نتوانستیم نیازها را تامین کنیم.

    مدیرعامل کامسی تاکید کرد: اگر تولید واقعی و متناسب با نیاز باشد بخشی از مشکلات حل می‌شود که اخیرا وزارت صمت با سامانه‌هایی می‌خواهد این امر را رصد کند که از این امر استقبال می‌کنیم.

    زارع حقیقی در مورد استانداردسازی خاطرنشان کرد: کالایی که استاندارد است و وارد خط تولید می‌شود، موظف هستیم برای تولید سازه فلزی مجدد آزمایش کنیم؛ یعنی سازه‌ای که تحویل مشتری داده می‌شود همراه جدولی متشکل از استانداردها است، به عبارت دیگر استاندارد جوابگوی تمام نیازهای فعلی و به نوعی شناسنامه سازه است که به مشتری عرضه می‌شود.

    وی در مورد درخواست از وزارت صمت با اشاره به اینکه سال ۲۰۲۵ سال تعاونی‌ها است، گفت: قرار بود سهم تعاونی‌ها از اقتصاد به ۲۵ درصد برسد، منتها در سامانه جامع تجارت بخشی برای تعاونی‌ها پیش‌بینی نشده؛ از اینرو برای پیشبرد کارهای بین‌المللی درخواست داریم در سامانه جامع تجارت ثبت شویم.

    ناترازی انرژی مانع توسعه صنایع است

    در ادامه مجید لقائی مدیرعامل مجتمع فولاد خرم‌آباد با اشاره به تولید فولاد در کشور اظهار داشت: فولاد از صنایع بسیار مهم و استراتژیک در کشور است و هر صنعتی به نوعی با فولاد سروکار دارد.

    وی سپس با اشاره به زمینه فعالیت مجتمع فولاد خرم‌آباد تصریح کرد: مجتمع فولاد خرم‌آباد بیش از ۲ دهه در حوزه فولاد فعالیت دارد و در چند سال اخیر نیز خط تولید ورقه‌های فولادی عریض را با ضخامت ۱۲ میلی‌متر راه‌اندازی کرده است.

    مدیرعامل مجتمع فولاد خرم‌آباد با اشاره به ظرفیت  تولیدی این مجتمع افزود: ظرفیت کنونی تولیدی ما بالغ بر ۳۵۰ هزار تن فولاد در سال است که اگر در فرآیند تولید با مشکلی مواجه نشویم قطعاً می‌توان پاسخگوی خوبی به تقاضای بازار بود.

    لقائی ادامه داد: متاسفانه چالش‌ها به ویژه در بحث انرژی، کمبود برق در تابستان و گاز در زمستان در سال‌های گذشته سبب توقف‌های پیش‌بینی نشده در فرآیند تولید و برهم خوردن برنامه‌ریزی‌ صاحبان صنایع شده است، علاوه بر این در تولید مواد اولیه و در نتیجه پاسخگویی نیاز بازار هم همواره با چالش‌های بسیاری روبه رو هستیم.

    وی بیان کرد: توقف‌های پیش‌بینی نشده سبب کاهش میزان عرضه در بازار شده است، بنابراین چنانچه بتوان خود را سازگار با این برنامه کرد قطعاً میزان تولید به میزان تقاضا در بازار نزدیک خواهد شد.

    مدیرعامل مجتمع فولاد خرم‌آباد با اشاره به اقدامات در زمینه استانداردسازی محصولات در آن مجتمع گفت: استاندارد کف کیفیت در حوزه فولاد است، در واقع استانداردسازی اولین قدم در این زمینه است و همچنان فضا برای ارتقا کیفیت وجود دارد و برنامه‌ریزی‌های خوبی هم انجام شده است.

    لقائی تصریح کرد: یکی از برنامه‌ریزی‌های مهم تولیدکنندگان، در ارتباط مستقیم با پاسخ بازارِ مصرف و مشتریان است و به این خاطر یکی از دلایل شرکت ما در نمایشگاه‌ها، تعامل مثبت با مشتریان است، دوم اینکه همان‌طور که از منظر استانداردهای جهانی و سازمان ‌استاندارد ملی مطرح است آنالیزها و آزمایش‌های ما به صورت دوره‌ای بررسی می‌شود و امسال نیز در ممیزی‌های صورت گرفته موفق شدیم گواهینامه‌های بالاتری در سطح جهانی دریافت کنیم؛ لذا توجه به کیفیت و افزایش کمّی تولیدات همواره مورد توجه مجتمع فولاد خرم‌آباد قرار دارد.

    وی همچنین در پایان خاطرنشان کرد: آنچه بازار مصرف از ما توقع دارد علاوه بر کیفیت، قیمت‌گذاری مناسب است که تلاش دادیم در تولید محصولات مورد توجه قرار دهیم و امید است با حمایت‌های واقعی دولت، انگیزه تولیدکننده هم برای پاسخگویی به نیاز بازار داخل و هم در امر صادرات افزایش یابد.

    شایان ذکر است دومین نمایشگاه بین‌المللی سازه‌های فولادی و صنایع ماشین‌آلات و خدمات مهندسی وابسته از ۲۳ تا ۲۶ دی ماه برگزار و استودیو نمایشگاه ایران استیل فاب توسط موسسه محتواک با حمایت تعاونی کامسی و برگزاری پنل‌های مختلف با حضور کارشناسان به بررسی جوانب مختلف سازه‌های فولادی پرداخت.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *